Erasmus Koordinatörlüğü
01.01.2024

Öğretmen Akademileri ve Okullar için Jean Monnet Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Daveti

Erasmus+ Programı Çerçevesinde Öğretmen Akademileri ve Okullar için Jean Monnet Faaliyetleri Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Daveti

Erasmus+ Programı kapsamında, Bakanlıklarımız ve yükseköğretim kurumlarımızın eğitim fakülteleri dahil olmak üzere eğitimden sorumlu kurum ve kuruluşlarımız için çeşitli merkezi çağrılar bulunmaktadır.

Bu çağrılardan biri olan Öğretmen Akademileri, öğretmen eğitimi ve öğretim sağlayıcıları arasında Avrupa ortaklıkları kurarak çok dillilik, dil bilinci ve kültürel çeşitliliği benimsemeyi, AB'nin eğitim politikalarına uygun öğretmen eğitimini geliştirmeyi ve Avrupa Eğitim Alanı hedeflerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Bir diğer önemli çağrı türü ise Okullar İçin Jean Monnet faaliyetidir. Bu faaliyet, genel eğitim ve mesleki eğitimde AB ve kurumlarını etkili bir şekilde anlatarak, eğitimcilerin mesleki gelişimini desteklemeyi ve öğrencilere AB hakkında güncel ve doğru bilgileri aktarmayı hedeflemektedir.

Bu projeler hakkında daha fazla bilgi için ekteki bilgi notlarını ve Erasmus+ Program Rehberi'ni inceleyebilirsiniz: Erasmus+ Program Rehberi

Ayrıca, Türkiye Ulusal Ajansı 2024 Yılı Teklif Çağrısı çerçevesinde, 10 Ocak 2024 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecek Öğretmen Akademileri ve Okullar için Jean Monnet faaliyetleri hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenleyecektir. Toplantıya katılmak isteyenlerin ekteki toplantı taslağını incelemeleri ve bu adresten kayıt yaptırmaları gerekmektedir: Toplantı Kayıt Linki. Kayıt sırasında kullanılan e-posta hesabına gönderilecek bağlantı ve şifre ile toplantıya giriş yapabilirsiniz.


Öğretmen Akademileri ve Eğitim ve Öğretimin Diğer Alanlarında Jean Monnet Bilgilendirme Toplantısı Daveti


Öğretmen Akademileri ve Eğitim ve Öğretimin Diğer Alanlarında Jean Monnet Bilgilendirme Toplantısı Taslak Programı

Öğretmen Akademileri Bilgi Notu

Okullar İçin Jean Monnet Bilgi Notu