Erasmus Koordinatörlüğü
19.11.2018

2018-2020 UNİKOP Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru Duyurusu

 

Erasmus Staj Hareketlilik faaliyeti yükseköğretim kurumunda örgün programlarda kayıtlı öğrencinin yurt dışındaki bir işletmede veya organizasyonda mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir.

UNİKOP Avrupa Staj Konsorsiyumunun hedefi, lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri için yurt dışında, alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda öğrencilerinin staj yapma ve ortak yükseköğretim kurumlarının personellerine de eğitim alma imkânı bölgesel olarak sağlamaktır.

KOP Bölgesinde yer alan 11 üniversitenin ve 4 kamu kurumu/kuruluşunun ortak olduğu, toplamda 15 ortaklı bir konsorsiyum kurulmuştur. Konsorsiyumun ortakları; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Aksaray Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Bozok Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, KOP Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Büyükşehir Belediyesi'dir. Hareketlilik aktivitelerinden konsorsiyumun yükseköğretim kurumlarının öğrencileri yararlanabilmektedir. Faaliyet süresi her bir öğrenim kademesi için ayrı ayrı geçerli olmak üzere 2 ay ile 12 ay arasında bir süredir. Staj Konsorsiyumu faaliyetine katılmak isteyen her öğrenci kendi kurumuna başvuruda bulunmaktadır.

Staj Başvurusu 19 KASIM 2018 – 17 Aralık 2018 tarihler arasında yapılacaktır.

2018-2019 akademik yılı yaz döneminde toplam 15 ASİL, 15 YEDEK öğrenci staj hareketliliğinden, hibeli olarak faydalanması için belirlenecektir.

Başvurmak isteyen öğrencilerimiz, aşağıdaki linkte bulunan başvuru formunu ve Öğrenci İşleri tarafından onaylı transkriptlerinin aslını sınav günü sınava gireceği sınıfta görevliye teslim etmeleri gerekmektedir.

 

Başvuru Koşulları için tıklayınız.

Başvuru formu için tıklayınız.

Bölüm Koordinatörünüzü öğrenmek için tıklayınız.