Erasmus Koordinatörlüğü
17.01.2018

2018-2020 ERASMUS+ ÖĞRENİM - STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR

Başvurunuzu yapmadan lütfen aşağıdaki maddeleri ve Erasmus çağrısını dikkatlice okuyunuz !!!

 

1. Ulusal Ajans'dan üniversitemize bütçe aktarımı en erken Ekim ayında gerçekleştiğinden staj hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerimiz en erken Haziran 2019 Tarihinden itibaren staj hareketliliğinden istifade edebilir.

2. Staj hareketliliği için başvuru yapmış öğrencilerimizin dil sınavında başvuru formuyla birlikte kabul mektuplarını da teslim etmeleri gerekmektedir.

3. Adayların başvurularını kaydettikten sonra başvuru formunun çıktısını alıp imzalayıp dil sınavına getirmesi gerekmektedir.

4. Başvuru formları Erasmus ofisine ya da Bölüm Koordinatörlüğüne teslim edilmeyecektir.

5. Başvuru belgesi Erasmus Başvurusu ve Yabancı Dil Sınavı Giriş Belgesi olarak kullanılacak, sınav günü sınav görevlileri tarafından teslim alınacaktır.

6. Başvuru formunu yazıcı bağlı olan bir bilgisayarda açıp doldurunuz ve çıktı alınız.

7- Öğrenim hareketliliği için bölüm bazında anlaşmalı olduğumuz Üniversite listesi için tıklayınız.

8. Süreçle ilgili sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz. Sorular ve cevapları bu sayfada yayınlanacaktır.

2018-2020 Erasmus Öğrenim ve Staj Hareketliliği Online Başvuru için tıklayınız

SORULAR

Soru 1  : Erasmus'a online başvuru sırasında bir hata yaptım ama hatayı başvuruyu onayladıktan sonra fark ettim onu düzeltmek istiyorum ancak düzeltemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz lütfen? 

Cevap: Başvuru esnasında verilen Referans No ile değişiklikleri yapabilirsiniz. Referans No yok ise bunun için TC no ve öğrenci numaranızı [email protected] adresine referans no talebi maili göndermeniz yeterli.

Soru 2  : Ben bugün sadece, Erasmus+öğrenci öğrenim hareketliliğine başvurdum ama başvuru çıktısını alırken hem  Erasmus+öğrenci öğrenim hareketliliği hem de Erasmus+öğrenci staj hareketliliğine başvurmuşum gibi 2 sayfa çıktı verdi sistem. Bu durum sistem hatası mı? Her başvuran adaya da mı oluyor? Çünkü, ben erasmus+ öğrenci  staj hareketliliğine katılmak istemiyorum.  Sadece, Erasmus+öğrenci öğrenim hareketliliğine katılmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor? Cevap için teşekkürler.

Cevap: Hangi hareketlilik türüne başvuru yapmak istiyor iseniz o başvuru formunu sınavda teslim etmeniz yeterli. sistemden kaynaklı  bir hata olabilir iki belgeninde çıktısını vermesi. bilgi işlemle görüşüp sorunu çözmeye çalışacağız.

Soru 3  : Erasmus'a online başvuru sırasında fotoğraf yüklemeden kaydetmişim ne yapmalıyım?

Cevap: Online başvuru sırasında fotoğraf yükleyemeyen ya da yüklemiş olduğu halde çıktısını alırken fotoğrafı başvura formunda çıkmayanlar başvuru formu çıktısı aldıktan sonra fotoğraf yapıştırabilirler. (Yapıştırdığınız fotoğrafların arkasına ad-soyad ve tc no yazmayı unutmayın.)