Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü
13.07.2015

Konyanın Onuru; Necmeddin Erbakan Üniversitesi

 

Konyanın Onuru; Necmeddin Erbakan Üniversitesi - Rıdvan Bülbül - Yeni Meram Gazetesi

 

   ■ Ölçülü ve düzenli yapılan her işin sonu başarılı olur.  (Nizami)

***

Tarihsel dokusuna uygun “üniversiteler şehri “olma yolunda hızla ilerliyoruz. İkisi kamu, ikisi Vakıf Üniversitesi dört üniversiteye yeni bir eğitim kurumu daha eklendi;

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi…

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Teknoloji Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan vakıf üniversitesidir.(2013) Buna ilişkin karar 18 Haziran 2013 tarihli ve 28681 sayılı resmî gazetede yayınlandı. Eğitim ve Öğretim yılında öğrenici alınacak resmen faaliyete geçecektir. Kuruluşta kadim dostum Recep Konuk’un katkısı ve emeği büyüktür.

Sözü, önemli eğitim Kurumuna Necmeddin Erbakan Üniversitesine getirmek istiyorum. Yakaladığı ivmeyle yöremizin güçlü, üretken ve kamuoyunun onaylamadığı üstü kapalı kimi yapılanmalardan uzak, vefayı, bilimi,  projeleri ve hizmetleri sunmayı ilke edinen, saat düzeni içinde çalışan onur kaynağı, eğitim- öğretim merkezi bir Üniversiteyle karşı karşıyayız;

■ İlim servetten üstündür. Çünkü sen serveti korursun, ilim ise seni korur. (Hz. Ali)

   Başarının sırlarından işte minik ipuçları;

Bir; Üniversitenin zarfında ve mazrufunda Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker ile çalışma arkadaşlarının alın teri ve göz nurları var.

İki; Kimi çevreler olumlu çalışmaları ve ivmeyi içlerine sindiremedikleri için “hazıra kondular” yakıştırması yapıyor ki,  bunlar kocaman bir yalan ve kıskançlık nöbetidir. Belki de Rektör Sayın Prof. Dr. Şeker haksız dedikodulara anlamlı yanıt olarak Çarşamba  günü düzenlediği yıllık değerlendirmeleri içeren basın toplantısını bu kez otel salonunda değil,  yüz akınızı oluşturacak tarihi Akyokuş eteklerinde Köyceğiz Yerleşkesi’nde yaptı.

   Üç; Üniversitenin en büyük şansı, Prof. Dr. Muzaffer Şeker gibi, bölgemizin dokusunu iyi bilen değerli bir Konya insanı bilim adamının Rektörlük görevini seçilmiş olarak da ikinci kez üstlenmesidir. Kurucu Rektörlük görevini başarılarla taçlandırarak seçimlerde de büyük oy oranıyla 2.dönemine yeni bir enerji, sinerji ve şevkle başladı. Babacan, sevecen ve sıcak yaklaşımı, dürüst ve eşitlikçi tutumu ivmenin yapı taşları arasında en ön sırada yer alıyor.

Dört; , Üniversitenin personel sayısı 760’ı öğretim üyesi olmak üzere bin 489’a ulaştı. Bin 144’ü kadrolu, bin 400 geçici işçi statüsünde toplam 2 bin 544 idari ve teknik eleman sayısı özenle, birlik içinde görevlerini yaparken 14 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul, 4 enstitü ile 30 binin üzerinde öğrenci eğitim ve öğretimi huzur ve güven  dolu bir atmosferde sürdürüyor.

   Beş; Prof. Dr. Muzaffer Şeker,  yakın takım arkadaşlarını yetenekli, kişilerden seçmeye özellikle özen gösterdiği de besbelli oluyor.  Rektör Yardımcılarından başlayıp Dekanlar, Yardımcıları, Yüksek Okul Müdürleri, tüm

öğretim elemanları, idari ve teknik personel tempolu çalışma düzenine ayak uydurmuşlar.

Üniversitenin gören gözü, duyan kulağı ve konuşan dili olan iki kişiden ayrı bir parantez açıyorum; Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Ayhan Tekin görev bilinci gereği basınla etkili bir iletişim sergilediğinden Üniversitenin dışa açılmasına önemli katkı sağlıyor. Serpil Yakut (uzman) aldığı iletişim eğitimini önceden teoriden pratiğe dönüştürmüş, geniş çevresi ve bilgisiyle Üniversiteye zenginlik kazandırıyor.

Prof. Dr. Şeker’in açıklamasından notlar;

   ■ Şehir üniversitesi olarak, lisansüstü ağırlıklı, nitelikli öğrenciyle akademisyeni buluşturan, şehir ve ülke sorunlarına çözüm üretme yönünde gelişmelerini sağlayan, geleceğe güvenle bakan bir üniversiteyiz.

Yaklaşık 230 bin metrekarelik kapalı alana sahip binaların inşaat çalışmaları sürüyor.

   ■ Tamamlandığında 100 bin metrekarelik kapalı alana sahip Tıp Fakültesi yeni hastanesinin yapımı ve donanımı için yaklaşım 230 milyon lira harcama yapılacak.

■ Akademisyenler ve öğrenci toplulukları, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle ortaklaşa birçok bilimsel ve sosyo-kültürel faaliyetlere katkı sağlıyoruz. Ülkenin ve şehrin sorunlarına çözüm üretiminde paydaş olmayı  çok değerli ve önemli buluyoruz.

■ Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir. (Anonim)

  • Yazdır