Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü

Personel İçin

Medya İle Çalışma

NEÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü olarak üniversite bağlantısı olan faaliyetlerini duyurmak isteyen öğretim elemanlarımıza destek oluyoruz.
 
Medya İlişkileri Ofisi’miz, üniversitemiz adına basın toplantıları, basın gezileri, röportajlar, özel haberler organize etmekte, basın bültenleri hazırlayıp yayınlamakta, takibini sağlamaktadır. Yerel ve ulusal basın yayın organları ile çalışan Medya İlişkileri Ofisimiz aracılığı ile üniversitemizle bağlantısı olan haberlerinizin duyurulmasında size yardımcı olabiliriz.
 
Kurumsal İletişim Koordinatörlüğümüz ayrıca, fakülte yönetimlerince belirlenen NEÜ’nün Uzmanları listesi ile medyaya uzman desteği sağlamaktadır. Eğer herhangi bir konuda uzmanlığınız var ve kamuoyunu bilgilendirici içerikler üretiyor ve medyaya görüş vermek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 
Bir basın mensubu sizinle iletişime geçerse, ofisimizden destek talep edebilirsiniz. Gerekirse medya mensubu ile gerçekleştireceğiniz çalışma süresince size eşlik edebiliriz. Sizlere ofisimizin planlı programları ve imkanları çerçevesinde destek olmaktan memnuniyet duyarız.
 
Makale, araştırma, ödül, etkinlik gibi iç ve dış kamuoyuna medya aracılığı ile duyurulması gereken çalışmalarınız için Medya İlişkileri Ofisi’mizi arayabilirsiniz:
 

Dikkat:
 
Bir faaliyet, yürütücüleri ve sponsorları için oldukça önemli olabilir. Ancak bazı faaliyetler web sitemiz ve diğer kurum içi (bülten, sosyal medya, faaliyet raporu) kaynaklarda yer alabilmekte, tüm içerikler basınla paylaşılmamaktadır. (Kurum içi kaynaklarımızın da çok geniş bir kitle tarafından takip edildiğini lütfen unutmayınız.) Üniversitemiz tarafından üretilen içeriklere bir bütün içerisinde bakıldığında faaliyetin önemi, zamanı, gündemi girme potansiyeli ve hatta o gün başka haberlerin olma durumuna göre bir değerlendirme yapılır. Üniversitemizin stratejik hedefleri bu değerlendirmedeki en önemli unsurdur.
 
Söz gelimi eğer bir faaliyet tarihli/günlü değilse, basın mensuplarının davet edildiği bir organizasyonla duyurulmuyorsa, haberin oluşturulduğu gün içerisinde servis etme zorunluluğumuz yoktur. Bu tür haberleri gündemi ve haftanın günlerini dikkate alarak sıralarız. Hatta prensip olarak çok zorunlu olmadıkça aynı gün içerisinde iki haber servis etmemeye büyük özen gösteririz.
 
Tüm bunlarla birlikte basına servis edilen haberin yansımaları, gündemin yoğunluğuna göre değişebilmektedir. Koordinatörlüğümüz maksimum yansıma elde etmek üzere çalışmakla birlikte yansıma hususunda bir garanti vermemektedir. Çünkü, haberin yayınlanmaya değer olup olmadığı ilgili medya kuruluşunun yayın politikalarına bağlıdır.
 
İhtiyaç duyduğunuz görsel tasarım, video içeriği, web sitesi, sosyal medya gibi başlıklar için diğer ilgili bölümlerimizi ziyaret edebilirsiniz.


 
Görsel Tasarım ve Video Prodüksiyon

Üniversitemiz kaynaklarında yer alan görsel tasarımlar ve video içerikleri, Marka Ofisimiz tarafından hazırlanmaktadır. Grafik Tasarım ve Video Prodüksiyon olarak iki alt birimi bulunan Marka Ofisimiz, birimlerimiz ve akademisyenlerimizce gerçekleştirilecek etkinliklerin görsellerini tasarlar, sosyal medya ve web sitesi gibi dijital mecralara uyarlamalarını yapar, videolar oluşturur, YouTube sayfamızın yönetimini gerçekleştirir. Tüm bunları, oluşturulmuş belli şablonlar çerçevesinde yürütür ve genellikle bu şablonların dışına çıkmaz. Video alanına giren ücretli işlerimiz için daha detaylı bilgilere ulaşmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
 
Bir etkinlik yürütüyorsanız bizden tasarım talebinde bulunabilirsiniz. Bunun için NEBİS üzerinden talep kaydı oluşturmanız (Etkinlik için planlanan tarihten en az 10 iş günü önce) yeterlidir. NEBİS dışında WhatsApp, telefon, mail gibi diğer kanallardan gelen talepleri değerlendirmeye alamadığımızı önemle belirtmek isteriz.
 
Eğer bir öğrenci topluluğu iseniz oluşturduğumuz şablonlardan yararlanabilirsiniz. Öğrenci Topluluklarımızın tüm iş süreçleri Sağlık Kültür Daire Başkanlığımız tarafından yürütüldüğü için yapılacak etkinliklere ilişkin tasarım onayı bu birimimiz tarafından yapılır ve Üniversitemiz kaynaklarında duyurulmak üzere onaylı bir şekilde yine bu birimimiz tarafından bize ulaştırılır. Lütfen bu iş akışını takip ediniz ve doğrudan birimimize ulaşan taleplerin dikkate alınmayacağını unutmayınız.
 
Öğrenci toplulukları tasarım şablonları için tıklayınız.
 
Ücretli Hizmetlerimiz
 
Yoğun zihinsel ve bedensel emek gerektiren rutinin dışındaki bazı hizmetlerimiz, Üniversite yönetiminin belirlediği uygun fiyat politikası çerçevesinde ücretli karşılanmaktadır.
 
Video Prodüksiyon
 
Bilgilendirme, eğitim vd. projelerinize ilişkin tanıtım videolarınızı hazırlayabiliriz. Senaryo yazımı ve yönetmen dahil tüm süreci profesyonel ekibimizle yürütebilir.
 
Canlı Yayın
 
Çevrim içi ve çevrim dışı etkinliklerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için canlı yayın hizmetimizden yararlanabilirsiniz.
 
Etkinlik Sonrası Video
 
Canlı yayını kaçıran izleyiciler için yayın bittikten sonra görüntü ve ses kalibrasyonu yaparak etkinliğinizin kaydını istediğiniz bir platformda yayınlamak üzere size teslim edebiliriz.
 
Kamera Arkası
 
Etkinlik öncesi, sırası ve sonrasında yapılan çalışmaları özet olarak derleyebilir, eğlenceli içerikler hazırlayabiliriz.
 
Stüdyo, Ekip ve Ekipman Kiralama
 
Tam donanımlı stüdyomuzu, yarım veya günlük olarak kiralayabilirsiniz. Ayrıca, kamera, mikrofon, ışık gibi ihtiyaçlarınızı da karşılayabiliriz.
 
Ses Kaydı ve Seslendirme
Özel yalıtımlı ses kabinimizde, her türlü ses kaydınızı yapabilirsiniz. Radyo yayınları, sesli kitaplar, podcastler veya çeşitli dijital dosya formatları… Ses kayıtlarınızı kendi belirlediğiniz ses ile yapabileceğiniz gibi, Üniversitemiz öğrencilerinden oluşan seslendirme ekibimizden de destek alabilirsiniz.
 
Video ve Ses Düzenleme
 
Videonuzu zaten kaydettiniz ve temizleme, düzenleme veya seslendirme ve grafik ekleme konusunda yardıma mı ihtiyacınız var? Size yardımcı olabiliriz. Tek yapmanız gereken bizimle iletişime geçmek.
 
Altyazı  
 
Erişilebilirlik veya arama motoru optimizasyonuna yardımcı olması için videolarınızın altyazılı olmasını istiyorsanız telefonun ucundayız.
 
Kurumsal Kimlik

Kimlik Kılavuzu Hakkında
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Kurumsal Kimlik Kılavuzu ile NEÜ çatısı altında üretilen çalışmalarla ilgili iletişim kurarken araştırmacılarımıza ilham vermek ve uyumlu hale getirmek amaçlanmıştır. Kurum kimliği unsurlarından kurumsal materyallere uyulması zorunlu iken, yaratıcılık içeren şablonlara uyulması zorunlu değildir. Ancak yaratıcı unsurların da üniversitemiz genelinde yürütülen tüm işlerin iletişiminin uyumlu olmasına yardımcı olduğu, dolayısı ile marka kimliğine hizmet ettiği unutulmamalıdır.
 
Üniversitemizin logosu, Konya’nın ve Türkiye’nin tarihsel birikimi ile medeniyetimizin kültürel değerlerinden ilham alınarak hazırlanmıştır.
 
Logomuzun şekil olarak tasarımında Mevlana müzesindeki sabır taşında ve Karatay medresesinin tabanında ve duvarlarında yer alan motiflerden yararlanılmıştır. Renklerinde ise Mevlana Türbesinin Kubbe-i Hadra’sından bulunan lacivert ve Kubadabad Sarayı’nın hakim çini rengi olan turkuazdan esinlenilmiştir.
 
Logomuz, dünyadaki farklı kıtaları tanımlayan iç içe geçmiş beş halkadan oluşmaktadır ve bu halkalar bilgi, dayanışma, sevgi, paylaşım gibi temel insani değerlerimizi temsil etmektedir.
 
YILDIZ
Selçuklu süsleme motifinin nadir beşli yıldızı dünyadaki farklı kıtaları tanımlayan iç içe geçmiş beş halkadan oluşmaktadır. Bu halkalar, temel insani değerlerimizden olan bilgiyi, dayanışmayı, sevgiyi, paylaşımı ve sabrı temsil etmektedir.
 
ZENCEREK
Kavramları birleştiren iç içe geçiren daire zencerek ambleme evrensel bir form kazandırmıştır.
 
NİHAİ FORM
Kültürel turkuaz renk ve evrensel akademik lacivert renk formu ile tarihsel, kültürel özelliklerine, kuruluş amacına ve vizyonuna uygun Dünya Üniversitesi standartlarında logomuz nihai forma sahip olmuştur.
 
Logomuz, Üniversitemizin tarihsel, kültürel özelliklerine, kuruluş amacına ve vizyonuna uygun olarak, dünyayı kuşanan bir üniversite standartlarına kavuşturularak 2019 yılında güncellenerek nihai halini almış ve beraberinde kurumsal kimlik kitabımız da oluşturularak paydaşlarımızın kullanımına sunulmuştur.

NEÜ
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi, NEÜ şeklinde kısaltılmakta olup, bu kısaltma, kurum kimliğimizin de bir parçası haline gelmiştir.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin tüm akademik ve idari birimleri, ortak küresel kimliğimizin bir parçasıdır ve NEÜ kısaltmasından güç alır.
 
Kurumsal kimliğimiz, NEÜ’nün tüm iletişim süreçlerinde belirleyicidir; logolardan renklere, yazı tiplerine, tabelalar, kurumsal dökümanlar, sosyal medyaya kadar geniş bir yelpazede standartları belirlenmiştir. Kurumsal kimliğimiz, oluşturduğu görsel çağrışımlarla tüm iç paydaş ve markalarımız için ortak bir kimlik inşasını mümkün kılmaktadır.
 
NEÜ Adına Konuştuğunuzu Unutmayın.
 
Logosunu ya da armasını kullandığınızda, Necmettin Erbakan Üniversitesi adına iletişim kurduğunuzu unutmamalı, kurumsal kimliğimizdeki standartlara uygun hareket etmelisiniz. Kimliğimizi incelemek, kurumsal kimlik unsurlarımızdan olan Trajan ve Roboto fontlarına ulaşmak için için tıklayınız.
 

Dijital Varlık

Dijital Varlık Ofisimiz, üniversitemiz kurumsal web sitesi, akademik birimlerimizin web sitelerinden ve kurumsal sosyal medya hesapları ile akademik birimlerimizin sosyal medya hesaplarından sorumludur.
 
Birimimiz, temelde bu alanlarda yürütülen iş ve süreçlerin çerçevesini belirlemekte, birimlerde bulunan sorumlularla birlikte eşgüdümlü ve konsolide bir süreç yönetimi yapmaktadır.
 
Bazı projelerimiz, standart web sitesi şablonumuzun dışına çıkılarak özel tasarımla hazırlanmaktadır. Çeşitli iş birliği araçları ile hazırladığımız temalarımız ve projeler, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ile birlikte geliştirilmektedir.
 
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
 
Dijital Varlık Ofisimiz, Web-Mobil Uygulama ve Sosyal Medya’dan oluşan iki alt birimden oluşmaktadır. Bu alanlarla ilgili birimlerimizin ihtiyaçları, birimlerimizde görevli Web Sorumlusu ve Sosyal Medya sorumlusu aracılığı ile NEBİS üzerinden Kurumsal İletişim Koordinatörlüğüne iletilir ve sürecin takibi bu kanaldan yapılır.
 
Eğer sosyal medya ya da web sitesi ile ilgili bir talebiniz varsa bu talebinizi lütfen önce biriminizdeki sorumluya iletiniz. Kişisel veri alanına giren (Fotoğraf değişimi, fotoğraf kaldırılması gibi) taleplerin dışında doğrudan yapılan bir talebi dikkate alamadığımızı belirtmek isteriz.
 
Sosyal Medya Hesapları Kullanım Kılavuzunu incelemenizi öneririz.


NEÜ Sosyal Medya Hesapları Sayfa Kuralları

Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin faaliyetleriyle ilgili güncel bilgileri takip edebileceğiniz resmi sosyal medya sayfasına hoş geldiniz!
 
Aşağıda dikkatinize sunduğumuz sayfa kurallarımız tüm sosyal medya hesaplarımız için geçerlidir.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi takipçilerinin görüşlerini rahatlıkla paylaşabilecekleri sayfamız, özgür ve saygılı düşünce paylaşımını desteklemektedir. Bu nedenle, bu amaca hizmet etmeyen, aşağıda belirtilen kapsamda olduğu değerlendirilen yorumlar sayfa yöneticileri tarafından sayfadan kaldırılabilecek, bu kapsamda paylaşımlarda bulunan kullanıcıların engellenmesi için gerekli önlemler alınabilecektir:
 
  1. Sosyal medya hesaplarımızda tüm ziyaretçiler, görüş, düşünce ve önerilerini özgürce paylaşabilir, üniversitemiz ile ilgili görüş ve önerilerini aktarabilir.
  2. Necmettin Erbakan Üniversitesi sosyal medya hesapları, üniversitenin iş ve isleyişleri ile ilgili sorulara cevap verilen bir platform değildir. Sorularınızla ilgili cevap alabileceğiniz akademik/idari birimlerimizin iletişim bilgilerine web sitemiz ana menüsünden ulaşabilirsiniz.
  3. Necmettin Erbakan Üniversitesi, kimliği açık bir şekilde belli olmayan hesaplarca yapılan paylaşımları dikkate almaz ve bu hesapları engelleme hakkına sahiptir.
  4. Engelleme ve silme gibi takipçi sınırlandırmaları aşağıdaki durumlarda gerçekleştirilebilir:
  1. Siyasi içerik, cinsellik, şiddet, ayrımcılık ve nefret içeren yorumlar, küfür veya hakaret içeren, toplum ahlakına aykırı veya zarar verici paylaşımlar
  2. Diğer takipçiler veya markalar için etik olmayan, için zarar verici veya onur kırıcı paylaşımlar
  3. Yasa dışı girişimleri destekleyen, teşvik eden her türlü paylaşım
  4. Yalan haber ve beyanlarda bulunan paylaşımlar
  5. Her türlü cinsiyet, din, dil, ırk ayrımına yönelik veya nefret söylemi taşıyan paylaşımlar
  6. Bir veya birçok kullanıcı tarafından sürekli olarak paylaşılan, konu ve sayfa içeriği ile ilgili olmayan içerik ve yorumlar
  7. Üçüncü kişileri ilgilendirmeyen, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile ilgisi olmayan bireysel konular ile alakalı, sayfa içeriği ile alakasız paylaşımlar
  8. Bir başka marka veya kurum adına reklam özelliği taşıyan içerikler
  9. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin paydaşları, çalışanları, meslektaşları veya diğer markalar hakkında asılsız iddia niteliğinde olan paylaşımlar
  10. Herhangi bir 3. şahıs veya kurumun haklarını ihlal eden her türlü paylaşım
Dikkat:
 
Sayfa yöneticileri, takipçilerimizle güncel haberleri paylaşmak adına zaman zaman 3. şahıs ve kurumlara ait internet sitelerinden paylaşımlar gerçekleştirebilirler. Bu sitelere yönelik internet bağlantılarına (linklere) tıklamak, sizleri Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından hazırlanmamış içerik ve sayfalara yönlendirecektir. Bu sitelerde yer alan içerik ve yazılardan Necmettin Erbakan Üniversitesi sorumlu değildir ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin görüsünü yansıttığı anlamına gelmez.
 
 
Web Sitemizle İlgili Birkaç Yararlı Bilgi
 
Akademik Unvanlar
 
Akademik unvanlar, personel sisteminden veri çekilerek web sitemize aktarılmaktadır. YÖKSİS ve personel sistemimizdeki gerekli değişikliklerin tamamlandığı iş gününden bir gün sonra ilgili değişiklik web sitemize otomatik olarak aktarılmaktadır. Birimimizin doğrudan müdahalesi söz konusu değildir. Eğer bir gecikme yaşandığını düşünüyorsanız ya da bir hata bildiriminde bulunacaksanız bu konuyla ilgili NEBİS üzerinden Personel Daire Başkanlığına ulaşmanızı öneririz.
 
Etkinlikler
 
Bilimsel ya da sosyo-kültürel bir etkinliğin yürütücüsü iseniz ve etkinlik afişinizin web sitemiz etkinlik sayfasında görüntülenmesini talep ediyorsanız etkinliğinizin tasarımları Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından yapılmamış demektir. Birimlerimiz özellikle bilimsel etkinliklerinin tasarım süreçlerinde dış kaynak kullanabilirler. Bu durumlarda etkinliğinizle ilgili talebinizi NEBİS üzerinden tarafımıza iletilmeniz gerekmektedir. Kurumsal İletişim Koordinatörlüğünce yapılan tasarımlar, talep sürecinin kapanmasının hemen ardından web sitemize otomatik olarak yüklenmekte, sosyal medya planına dahil olmaktadır.
 
Haberler
 
Makale, araştırma, ödül, etkinlik gibi yürütmekte olduğunuz bir projeniz var ve web sitemizde haber olarak görüntülenmesini talep ediyorsanız bunun için Medya İlişkileri Ofisimiz ile iletişime geçebilirsiniz.
 
Duyurular
 
Üniversitemiz ana sayfasındaki duyurular, çoğunlukla mensuplarımızın genelini ilgilendiren duyurulardır ve ağırlıklı olarak idari birimlerimiz tarafından NEBİS üzerinden talep edilmektedir. Ana sayfa duyurularında yer alması gerektiğini düşündüğünüz bir çalışmanız varsa, bu talebinizi lütfen birim yönetiniz aracılığı ile iletiniz. Vefat ve taziye duyuruları da yine birim yöneticilerimiz aracılığı ile tarafımıza iletilmekte ve duyurulara eklenmektedir.
 
İç ve dış kamuoyuna web sitemiz ya da basın aracılığı ile duyurulmasını talep ettiğiniz çalışmalarınız için yine Medya İlişkileri Ofisi’mizi arayabilirsiniz.