Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire B.

Cambridge Journals Online (CJO)

Değerli Araştırmacılar,
Necmettin Erbakan Ünversitesi Yayınları (NEÜ PRESS) öncülüğünde Cambridge University Press arasında, Cambridge Journals Online (CJO) veritabanı için yayınevi ile yapılan konsorsiyum görüşmeleri 3 yıllık anlaşma (2024-2026) ile sonuçlanmıştır.
Read and Publish (Oku ve Yayımla) Anlaşması doğrultusunda CJO paketine abone olan kurumumuzdan başvurusu kabul edilen makalelerin, Hibrid Açık Erişim ve Altın Açık Erişim olarak sınıflandırılmış dergilerde, açık erişim yayımlanması durumunda herhangi bir Makale İşlem Ücreti (Article Processing Charge-APC) alınmayacaktır. Hibrid Açık Erişim ve Altın Açık Erişim olarak sınıflandırılmış dergiler bu anlaşma dahilindedir. (Ekteki excel dosyasında bu ayrıma ilişkin bilgi verilmiştir).
Cambridge Journals Online (CJO) veritabanında 450’den fazla Tıp, Mühendislik, Fizik, Sosyal Bilimler, Matematik, Psikoloji ve daha birçok konu başlığında hakemli, bilimsel dergiye erişilmekte olup, bu dergilerde Konsorsiyum üyesi kurumlar için abone olunan yıllara sürekli erişim hakkı bulunmaktadır. İlgili konu başlıklarına bu linkten https://www.cambridge.org/core/browse-subjects erişebilirsiniz.
Read and Publish (Oku ve Yayımla) Anlaşması kapsamında Cambridge Journals Online aboneliği olan kurumların yazarları makalelerini ücret ödemeden açık erişim olarak hibrid ve altın açık erişimli Cambridge University Press dergilerinde yayımlayabileceklerdir.  Anlaşma süresince hibrid ve altın açık erişimli dergilerde makale yayımlama konusunda yayıncının uyguladığı bir sınırlama olmayacaktır.
2024 yılı itibari ile Prisms ve Research Directions dergilerinin de Read and Publish (Oku ve Yayımla) Anlaşması kapsamına gireceği bilgisini de sizlerle paylaşmak isteriz.
 
Cambridge Prisms: Coastal Futures
Cambridge Prisms: Drylands
Cambridge Prisms: Extinction
Cambridge Prisms: Global Mental Health
Cambridge Prisms: Plastics
Cambridge Prisms: Precision Medicine
Cambridge Prisms: Water
Research Directions: Bioelectronics
Research Directions: Biotechnology Design
Research Directions: Cyber-Physical Systems
Research Directions: Depression
Research Directions: Mine closure and transitions
Research Directions: One Health
Research Directions: Quantum Technologies
Research Directions: Sleep Psychology
 
Materyaller için tıklayınız.