Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
06.07.2023

Yüksekokulumuz Ağız Diş Sağlığı Öğrencilerimiz 5 Haziran Dünya Çevre Gününde 'Biyoçeşitliliği Koruma ve Biyokaçakçılıkla Mücadele' eğitiminde buluştu


Dişçilik Hizmetleri, Ağız ve Diş Sağlığı Programı 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar yarıyılında, her yıl 5 Haziran tarihi Dünya Çevre günü olması nedeniyle Gönüllük Çalışmaları dersi kapsamında 1.sınıf öğrencilerimize Tarım Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ‘’Biyoçeşitliliği koruma ve Biyokaçakcılıkla mücadele’’ eğitimi verildi.
Orman mühendisi Başak Tuğyan sunum içeriğinde Türkiye’nin biyoçeşitliliğinin önemini vurgulayarak, çeşitli nedenlerle nesli tükenen ve tükenmekte olan canlılar hakkında güncel bilgiler verdi. Sunum sonunda ülkemizin doğal kaynaklarının değerini bilip, korumamız gerektiği ve iyi bir gelecek için hem bireysel hem toplumsal hayatımızda önlemler almak gerektiğine değinildi. Öğrencilerimiz ders sonrası pasta ikramı yaptıktan sonra sunum bitiminde ders hocamız Öğr.Gör.Dr.Şerife Eylül Duman’a, orman mühendisi Başak Tuğyan ve mimar Merve Durtuluk’a bu yararlı bilgileri kendileriyle paylaştıkları için teşekkürlerini ilettiler.