Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Hakkımızda

 
Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması, 19.12.2019 tarihli Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında görüşülerek 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca uygun görülmüştür.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan bazı programların Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna aktarılması ise 10.06.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenmiş ve 2547 sayılı Kanun'un 2880 sayılı Kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Ağız ve Diş Sağlığı Programı, İlk ve Acil Yardım Programı, Diş Protez Teknolojisi Programının aktarılması uygun görülmüştür.
 
Yüksekokulumuzda Dişçilik Hizmetleri Bölümü ve bölüme bağlı Diş Protez Teknolojisi Programı ile Ağız ve Diş Sağlığı Programı, Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü ve bölüme bağlı İlk ve Acil Yardım Programı bulunmaktadır. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında İlk ve Acil Yardım Programında 162 öğrenci, Ağız ve Diş Sağlığı Programında 175 öğrenci öğrenim görmektedir. 2023 yılı itibarı ile akademik kadromuz 4 Dr. Öğretim Üyesi, 6 Öğretim Görevlisinden oluşmaktadır. İdari kadromuzda ise 1 Yüksekokul Sekreterimiz bulunmaktadır.
 
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz iki bölüm ve iki program ile sağlık alanında nitelikli ara eleman yetiştirmek için ön lisans düzeyinde eğitim vermektedir. Meslek yüksekokulumuz ilk öğrencilerini Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü altında İlk ve Acil Yardım Programı ile Dişçilik Hizmetleri Bölümü altında Ağız ve Diş Sağlığı Programına kabul etmiştir. Mezunlar, eğitim aldıkları bölümün niteliğine göre hem kamu sektöründe hem de özel sektörde sağlık ara elemanı olarak çalışma olanağına sahiptir. Ön lisans programlarımızdan mezun olacak her bir öğrencimiz, ülkemizde önemli bir sektör olan sağlık alanında yerlerini almaya hazır hale gelerek toplumun sağlık standartlarını artırmanın mutluluk ve gururunu yaşayacaklardır.