Mühendislik Fakültesi
15.03.2023

Hatay ve İskenderun’da depremin etkileri incelendi

İnşaat Mühendisi ve Mimar adayları, Antakya ve İskenderun’da Prof. Dr. Adnan Özdemir yönetiminde depremin etkilerini inceledi

Konya Büyükşehir Belediyesinin araç, kumanya ve personel desteğiyle, Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık Bölümü öğrencileri, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Özdemir yönetiminde, Antakya ve İskenderun’da deprem etkilerinin gözlenmesi ve incelenmesi çalışması yapmışlardır. Yapılan teknik inceleme hakkında bilgi veren Prof. Dr. Adnan Özdemir; çok sayıda öğrencinin katıldığı gezide, yanlış yere yerleşilmesi, zayıf beton ve daha az donatı kullanımı, yapıların tasarımında yapılan hatalar ile uygulama hatalarının hasarın artmasında etkili olduğunun gözlendiğini ifade etmiştir. Geleceği planlamanın, afetlere dirençli kentler oluşturmanın, olağan doğa olaylarının afete dönüşerek can ve mal kayıpların yol açmamasının yolunun eğitimden ve denetimden geçtiği, bu konuda farkındalığın arttırılması ile bu farkındalığın zaman içinde diri tutulmasının gerekliliği oldukça fazla can ve mal kaybına yol açan deprem etkilerinin incelenmesi ve gözlenmesiyle genç mühendis ve mimar adaylarına anlatılmıştır. Deprem hasarlarının giderilmesi, bölge insanımızın normal yaşamına dönebilmesi bağlamında, devletimizin tüm kurum ve kuruluşları ile canla başla çalıştıkları, asker, polis ve sivil toplum örgütlerinin el birliği içinde fedakârca ve özverili çalışmaları -onca hüzün ve acı veren görüntüler içinde- umut verici ve teselli edici olmuştur. Prof. Dr. Adnan Özdemir, teknik inceleme çalışmasının yapılmasında katkılarından dolayı Konya Büyükşehir Belediyesine de teşekkür etti.