Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü

Hakkımızda

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, 14/07/2010 tarihinde kurulmuş olup 2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans eğitimine başlamıştır. Bölüm Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyoenformatik olmak üzere iki anabilim dalından oluşmaktadır.
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet eden, ulusal kimliğini küresel değerlerle bağdaştırabilen, araştırmacı, girişimci, yenilikçi, çevreye, topluma ve etik değerlere saygılı akademik ve endüstriyel düzeyde bilim ve teknoloji çalışmalarını yürütecek, analitik düşünce yeteneğine sahip nitelikli bireylerin yetişmesini sağlayarak ülkemizin moleküler biyoloji ve genetik alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli işgücüne katkı yapmayı ve disiplinler arası çalışmalar ile yenilikçi araştırmalar yürüterek alanında öncü bir bölüm konumuna gelmeyi hedeflemektedir.
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünün amacı; moleküler biyoloji uygulamalarına yönelik nitelikli insan gücü yetiştirmek ve üniversite-sanayi iş birliğinin arttırılmasıdır.