Harita Mühendisliği Bölümü
17.04.2020

Ara Sınavlar ve Sınavların Ölçme-Değerlendirmesi Hakkında Duyuru

Üniversite Senatosunun 15.04.2020 tarihli kararına göre uzaktan eğitim sürecinde ara sınavların ölçme ve değerlendirme faaliyetleri; sunum, ödev, rapor, araştırma ödevi, proje ödevi vb. etkinlikler ile uygulanacaktır. Ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinde uygulanacak yöntemlerle ilgili aşağıdaki değerlendirme ölçütlerine göre işlem yapılması gerekmektedir:

  • Ara sınav olarak değerlendirmek üzere öğretim elemanları öğrencilere sadece 1 (bir) etkinlik verebilir. Birçok etkinliğin ortalaması şeklinde bir değerlendirme yapılmayacaktır.
  • Ödevler öğrencilere "Uzaktan eğitim web sayfası (E-öğrenme portalı)" üzerinden duyurulacak ve öğrencilerin de ödevlerini bu sisteme yüklemeleri istenecektir. Sistemde kayıtlı olmayan ödevlerin değerlendirmesi kabul edilmeyecektir. Bunun dışında aksaklık olması durumunda alternatif bir ödev gönderme yöntemini UZEM belirleyecek ve web sayfasından ilan edecektir.
  • Ödevlerin değerlendirilmesinde buraya tıklanarak erişilebilecek "örnek puanlama aracı" kullanılarak not verilecektir.
  • Ara sınav süresi olarak belirlenen tarihlerde uzaktan eğitim dersleri devam edecek, sadece resmi tatillerde dersler yapılmayacaktır.
  • 2019-2020 Bahar Dönemindeki genel sınavlar, bütünleme, mezuniyet ek sınav ve tek ders sınavı vb. sınavlar ile Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi için yapılacak olan kurul ve staj sınavlarına ait takvim, gelişmelere bağlı olarak yeniden belirlenecek, Yabancı Dil Hazırlık Programlarında ise Yüksekokul Yönetim Kurulu Kararında belirtildiği şekliyle uygulanacaktır.

https://www.erbakan.edu.tr/evdekal/duyuru/20722/ara-sinavlar-ve-sinavlarin-olcme-degerlendirmesi-hakkinda-duyuru