Gıda Mühendisliği Bölümü
20.10.2022

Dünya Gıda Günü Etkinliği

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her yıl Ekim ayının 16'sı "Dünya Gıda Günü" olarak kabul edilmekte ve tüm dünyada kutlanmaktadır. Bu yılın teması olarak "Kimseyi geride bırakma" başlığı seçilmiş ve yardımcı tema olarak "Daha iyi üretim, daha iyi beslenme, daha iyi bir çevre ve daha iyi bir yaşam" sloganı belirlenmiştir.

Dünya Gıda Günü için NEÜ Mühendislik Fakültesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Konya İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile bir etkinlik organize etmiştir. 17 Ekim 2022 tarihinde, NEÜ Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen etkinlikte Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet ÜNVER açılış konuşması yapmıştır. Daha sonra İl Tarım ve Orman Müdürü Ali ERGİN bir konuşma yapmıştır. Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan SOBAYOĞLU bu yılki ana temayı içeren bir sunum yapmıştır. NEÜ Gıda Mühendisliği öğretim üyelerinden Doç. Dr. M. Kürşat DEMİR ise yaptıkları sunumda ana tema ile yardımcı tema konularına değinmiş, özellikle artan nüfusun beslenmesine yönelik gıda üretimindeki Ar-Ge çalışmaları ve inovasyonun önemine dair teknik bilgileri aktarmıştır.

(https://konya.tarimorman.gov.tr/Haber/985/2022-Dunya-Gida-Gunu-Etkinligi-Yapildi)