Gıda Mühendisliği Bölümü
13.08.2018

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi’nden Gelen Stajyer Öğrencilerimiz

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Beksultan Tacıbekov ve Akmöör Zabıtahunova zorunlu lisans stajlarını laboratuvarlarımızda gerçekleştirdiler.

Üniversitemiz ve Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi arasındaki ortak işbirliği vesilesiyle ülkemize gelen öğrenciler bir aylık staj dönemlerinin yarısını Selva Gıda Sanayi A.Ş.’ de diğer yarısını da pilot tesis laboratuvarlarımızda geçirdiler.

Stajyer öğrenciler, kendileri için hazırlanan çalışma programına göre, çeşitli analizler ve laboratuvar cihazlarının kullanımı konusunda tecrübe kazandılar. Ayrıca bölümümüzde gerçekleşen seminer ve toplantılara katıldılar.

Türkiye’ye 20 Haziran’da gelen öğrenciler Konya’nın yanı sıra çeşitli illeri de gezerek kültür ve akademi anlamında faydalı bir staj dönemini tamamlamış ve 3 Ağustos 2018 tarihinde ülkelerine dönmüştür.