Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü

Hakkımızda

MAKİNE PROGRAMI BİLGİLERİ  
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 40
Staj Durumu Var
ÖSYM (Yerleştirme) TYT
BÖLÜM BAŞKANI
Öğr.Gör. Bektaş ULUS
TARİHÇE
1987-1988 öğretim yılında Selçuk Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu adı altında Makine Programı öğretime başlamıştır. 2001-2002 öğretim yılında ikinci öğretime başlanılmıştır. 26 Nisan 2013 tarihinde Yüksekokulumuz Necmettin Erbakan Üniversitesine bağlanmıştır.
Halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Ereğli Kemal Akman Meslek Yüksekokulu olarak devam etmektedir.
KAZANILAN DERECE
Önlisans
KABUL KOŞULLARI
YÖK'ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.
ÜST KADEMEYE GEÇİŞ
ÖSYM tarafından açılan Dikey Geçiş Sınavda başarılı olan öğrencilerimiz aşağıdaki alanlarda dört yıllık lisans programlarından birine kayıt yaptırma hakkı kazanırlar. Makine Mühendisliği...
MEZUNİYET KOŞULLARI
Bir öğrencinin kayıtlı olduğu programdan mezun olabilmesi için o programdaki bütün dersleri almış ve başarmış olması ve mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. Bir programdaki toplam AKTS kredisi, Yükseköğretim Kurulunca ilgili programın yer aldığı diploma düzeyi ve alan için yükseköğretim yeterlilikler çerçevesine göre belirlenen kredi aralığına göre, iki yıllık önlisans programları için 120’dir.
ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
a) Ara sınav: Her ders için her yarıyılda en az bir ara sınav yapılır.
b) Genel sınav: Bir dersin genel sınavı, o dersin tamamlandığı yarıyıl veya yılsonunda yapılır. Genel sınava, devam zorunluluğunu yerine getiren ve uygulamalı olan derslerin uygulamalarından başarılı olan öğrenciler girebilir.
c) Bütünleme sınavı: Bir dersin bütünleme sınavı, o dersin genel sınavının bitiminden sonra akademik takvimde belirtilen tarihler arasında yapılır. Bu sınava genel sınava girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde sınavda yeterli başarıyı sağlayamayan öğrenciler girebilir.
ç) Tek ders sınavı: Mezuniyetleri için tek dersi kalan öğrenciler, dilekçe ile başvurmaları halinde bütünleme sınavını takip eden bir ay içinde fakülte ve yüksekokullarca açılacak tek ders sınavına girerler.
d) Muafiyet sınavı: Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler için zorunlu yabancı dil dersi veya yabancı dil hazırlık sınıfında okumak durumunda olan öğrenciler için ilgili dil dersinden yarıyıl başında bir sınav açılır.
e) Mazeret sınavı: Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır. Ara sınavlara girme hakkı olduğu halde bu sınavlara giremeyen öğrencilerden haklı ve geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurullarınca kabul edilenler, ara sınav haklarını aynı yarıyıl içinde, dekanlık veya yüksekokul müdürlüğünce tespit ve ilân edilen gün, yer ve saatte kullanırlar.