Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
01.06.2022

Kariyer Planlama Dersi HAVELSAN Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği

Uzay ve Uydu Mühendisliği Programımızda yürütülen kariyer planlama dersi kapsamında ve ilgili dersin hedefleri doğrultusunda Sektörde başarı göstermiş ilham verici kişilerce günümüz koşullarında kamu ve özel sektörün güncel ihtiyaçlara bağlı olarak yeni mezunlardan beklentileri ve bu sektördeki kariyer fırsatları hakkında” HAVELSAN yetkilileri tarafından tanıtım ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirilmiştir.
 
Organizasyon kapsamında HAVELSAN yetkilileri tarafından şirketin güncel faaliyet alanları ve üzerinde çalışılan AR-GE projeleri ile ilgili bilgilendirici sunumlar gerçekleştirilmiştir. Bu kapsamda HAVELSAN Genel Müdür Danışmanı Sayın Sezer PAL’ın moderatörlüğünde Dijital İkiz ile Tasarım Geliştirme ve Sistem Mühendisliğinin Uzay Mühendisliği Alanında Kullanımı konuları hakkında sektörün güncel trendlerine yönelik sunumlar gerçekleştirilmiştir. Buna ek olarak Havacılık ve Uzay Mühendislerinin HAVELSAN’da işe alım süreçleri ve istihdam olanakları ile ilgili öğrencilerin soruları yanıtlanarak önemli bilgilendirmelerde bulunulmuştur.
 
Bu etkinliğin gerçekleşmesine onay vererek katkı sağlayan HAVELSAN Genel Müdürü Sayın Dr. Mehmet Akif NACAR Bey’e, Fakültemizdeki tanıtım ve bilgilendirme organizasyonuna HAVELSAN’a ait bir yazılım olan HAVELSAN Diyalog online sistemi üzerinden katılan Milli Muharip Uçak – MMU Proje Teknik Yöneticisi Sayın Dr. Özgün ÇÖLLÜOĞLU GÜLEN’e, Simülasyon Sistem Mühendisliği Grup Lideri Sayın Mehmet Ersan KAYKUSUZ’a, İnsan Kaynaklarından İşe Alım Takım Lideri Sayın Fatma Hilal KARATAY’a ve Fakültemize bizzat gelerek moderatörlüğünde yürütülen bu organizasyona sağladığı katkıyla bizleri onurlandıran HAVELSAN Genel Müdür Danışmanı Sayın Sezer PAL’a, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ömer Faruk KESER tarafından teşekkür edilmiştir.