Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
27.05.2022

Kariyer Planlama Dersi TÜRKSAT Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği

 

          Uzay ve Uydu Mühendisliği Programımızda yürütülen kariyer planlama dersi kapsamında ve ilgili dersin hedefleri doğrultusunda Sektörde başarı göstermiş ilham verici kişilerce günümüz koşullarında kamu ve özel sektörün yeni mezunlardan beklentileri ve bu sektördeki kariyer fırsatları hakkında” TÜRKSAT yetkilileri tarafından tanıtım ve bilgilendirme sunumu gerçekleştirmişlerdir.

           Organizasyon kapsamında TÜRKSAT yetkilileri tarafından ülkemizin uzay hedefleri doğrultusunda şirketin faaliyet alanlarının yanısıra, uydu teknolojileri ve çalışma prensipleriyle ilgili bilgilendirici bir sunum gerçekleştirilmiştir. Buna ek olarak Havacılık ve Uzay mühendislerinin işe alım süreçleri ve istihdam olanakları ile ilgili öğrencilerin soruları yanıtlanarak önemli bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

           Bu etkinliğin gerçekleşmesine olumlu katkı sağlayan TÜRKSAT Genel Müdürü Sayın Hasan Hüseyin ERTOK Bey’e ve Fakültemize gelerek bu tanıtım ve bilgilendirme organizasyonunu yapan TÜRKSAT yetkililerinden Astronom ve Ürün Yönetim Uzmanı Sayın Aydın ZAİM ve İnsan Kaynakları Direktörlüğünden Sayın Mustafa ÖZSOY’a Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ömer Faruk KESER tarafından teşekkür edilmiştir.