Rekreasyon Yönetimi Bölümü
22.03.2024

Rekreasyon Yönetimi Öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik: Engelli Bireylere Özel Rekreasyonel Oyun Günü

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi bölümü öğrencileri, Öğr. Gör. İrfan ARGUZ'un koordinatörlüğünde özel bir etkinliğe imza attılar. "Özel Gereksinimli Gruplarda Rekreasyon Faaliyetleri" dersi kapsamında ve 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'ne özel olarak, Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu'nda engelli öğrenciler için rekreasyonel oyun etkinlikleri düzenlediler.

Bu özel gün, hem farkındalık yaratmak hem de engelli öğrencilere yönelik sosyal etkileşimi ve eğlenceyi artırmak amacıyla organize edildi. Etkinlik, rekreasyonel oyunlar ve çeşitli aktivitelerle renklenirken, öğrenciler arasında köprüler kurmayı ve onların sosyal becerilerini geliştirmeyi amaçladı.

Etkinliğe katılan Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, gün boyunca çeşitli oyunlar ve aktivitelerle eğlenceli vakit geçirme fırsatı buldular. Etkinlik, öğrenciler arasında güçlü bir dayanışma ruhu oluştururken, her iki grubun öğrencileri de bu deneyimden büyük keyif aldı.

Rekreasyon Yönetimi öğrencilerinin bu anlamlı girişimi, toplumsal farkındalığın ve sosyal sorumluluğun önemli bir örneğini teşkil etti. Bu tür etkinlikler, toplumda engelli bireylere karşı anlayış ve empati duygusunu güçlendirmekte ve sosyal uyumun geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Rekreasyon Yönetimi öğrencileri, bu etkinlikle birlikte toplumsal duyarlılıkta öncü bir rol üstlenmiş olmanın gururunu yaşıyor.