Rekreasyon Yönetimi Bölümü

Hakkımızda

Rekreasyon Yönetimi Bölümü ilk öğrencilerini 2015-2016 eğitim-öğretim yılında almıştır. Yüksek lisans ve doktora lisansüstü eğitim programları da aktif olarak devam etmektedir. 

Rekreasyon Yönetimi bölümü, öğrencilerini turizmin sosyal, ekonomik, sportif, rekreatif ve teknik alanlarında gelişimine katkı sağlayacak düzeyde yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu kapsamda, öğrencilerimiz, teorik ve pratik bilgilerle donatılmış, yabancı dil bilen ve analitik düşünme yeteneği olan nitelikli iş görenler olarak yetişeceklerdir. Aynı zamanda, orta ve üst kademe yönetici adayları olarak sektöre katkı sağlayacakları bir eğitim alacaktır.

Rekreasyon Yönetimi bölümü, ilgili sektörlerde öncü ve yenilikçi bir rol üstlenmeyi hedeflemektedir. Öğrencilerimiz, ilgili sektörlerdeki ihtiyaçlara duyarlı, araştırmaya dayalı bir yaklaşımla öncü olacak ve uluslararası düzeyde tanınacak birer profesyonel olarak yetişeceklerdir. Böylece bölüm, çeşitli alanlardaki gelişmeleri etkileyen ve yönlendiren bir merkez olmayı amaçlamaktadır.