Rekreasyon Yönetimi Bölümü
02.03.2024

Kilistra Doğa Yürüyüşü

Bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Sabır Bozoğlu koordinatörlüğünde, bölümümüz öğrencilerine yönelik Kilistra Doğa Yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Bu özel etkinlik, öğrencilere doğa ile iç içe olma ve rekreasyonel aktivitelerin önemini yerinde deneyimleme fırsatı sundu.

Kilistra, tarihi ve doğal güzellikleriyle bilinen, keşfedilmeyi bekleyen bir doğa harikası. Bu eşsiz bölge, Rekreasyon Yönetimi öğrencilerine, akademik bilgilerini pratik bir şekilde pekiştirebilecekleri, doğa ile bütünleşebilecekleri ve takım çalışması becerilerini geliştirebilecekleri bir ortam sağladı.

Yürüyüş sırasında öğrencilere bölgenin tarihçesi, florası ve faunası hakkında bilgiler verildi. Bu bilgilendirme seansları, öğrencilerin çevre bilincini artırma ve doğal mirasa saygı duymanın önemini kavrama amacını taşıyordu.

Yürüyüş, öğrencilere hem fiziksel hem de zihinsel olarak birçok fayda sağladı. Doğa yürüyüşünün stres azaltıcı etkisi, öğrencilerin akademik yaşamın getirdiği baskılardan bir nebze olsun uzaklaşmasına olanak tanıdı. Ayrıca, grup halinde yapılan bu etkinlik, öğrenciler arasında güçlü bağlar kurulmasına ve takım çalışması ruhunun pekiştirilmesine yardımcı oldu.