Rekreasyon Yönetimi Bölümü
09.03.2024

Meram Dere Doğa Yürüyüşü

Selçuklu Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü (SEDAK) ile Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Sabır Bozoğlu koordinatörlüğünde, bölümümüz öğrencilerine yönelik Dağcılık dersi uygulamaları kapsamında Meram Dere Doğa Yürüyüşü etkinliği düzenlendi. Dağcılık dersi kapsamında, öğrencilere teorik bilgilerin yanı sıra pratik dağcılık teknikleri de öğretilmekte ve doğa sevgisi aşılanmaktadır.

Etkinlik, öğrencilerin doğada nasıl hareket etmeleri gerektiğini göstermek, doğal yaşamla nasıl uyum içinde yaşayabileceklerini öğretmek ve dağcılık becerilerini pekiştirmek amaçlarıyla gerçekleştirildi. Aynı zamanda, katılımcıların fiziksel dayanıklılıklarını artırmak ve doğa ile baş başa kalma fırsatı bulmalarını sağlamak amaçlandı.

Katılımcılar, Meram Dere'nin eşsiz manzaraları eşliğinde yaklaşık 6 kilometrelik bir parkuru tamamladılar. Bu süreçte, hem fiziksel hem de zihinsel olarak kendilerini test etme şansı buldular.

Bölümümüzün bu tür etkinlikleri düzenlemesi, öğrencilerin akademik eğitiminin yanı sıra sosyal ve kişisel gelişimlerine de katkıda bulunuyor. Dağcılık dersi ve bu tür uygulamalı etkinlikler, öğrencilere disiplin, takım çalışması ve liderlik gibi önemli beceriler kazandırmanın yanı sıra, doğayla iç içe olmanın verdiği huzuru ve mutluluğu da yaşatıyor.