Rekreasyon Yönetimi Bölümü
24.02.2024

Çatalhöyük-Karaman Kültür Gezisi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rekreasyon Topluluğu ve Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi bölümü koordinatörlüğünde, geçmişin izlerini sürmek ve kültürel mirası yerinde deneyimlemek amacıyla Çatalhöyük-Karaman Kültür Gezisi etkinliği düzenlendi. Gönüllü katılım ilkesiyle gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, insanlık tarihinin en eski dönemlerinden günümüze uzanan bir keşif yolculuğuna çıktılar.

Gezinin il durağı olan Çatalhöyük’te rehberler eşliğinde bu benzersiz arkeolojik sitin sırları hakkında bilgiler verildi. Özellikle eski yaşam tarzları, sanat ve dini inançlar hakkında bilgiler edinildi. Böylece katılımcılar tarih öncesine bir pencere açtılar. Çatalhöyük ziyaretinin ardından yolculuklarına Karaman ile devam eden katılımcılar, Taşkale'de öğle yemeği molası verdiler. Yemekten sonra Manazan Mağaraları, Tahıl Ambarları ve İncesu Mağarası gibi tarihi ve kültürel öneme sahip mekanlar ziyaret edildi. Tahıl Ambarları'nda, Yeşildere İlçe Muhtarı tarafından bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı. Karaman merkezde geçirilen serbest zamanın ardından etkinlik sonlandı ve katılımcılar, Konya'ya dönüş yaptılar. Bu gezi, katılımcılara tarihi ve kültürel birikim açısından zengin bir deneyim yaşama fırsatı sundu.