Ortak Eğitim Koordinatörlüğü

Tercih ve Eşleştirme

 
Tercih, öğrenci-işyeri eşleştirme ve yerleştirme aşamaları Koordinatörlük tarafından organize edilir. İlk aşamada eşleştirme, öğrenci tercihleri ile aşağıdaki gibi başlar:

* Şartları sağladığı ilan edilen ve “Öğrenci Bilgi Bankasına” Koordinatörlük tarafından eklenen öğrencilere tercih yapmaları için 3 (üç) gün süre verilir. Öğrenciler kayıtlı oldukları bölüme kontenjan sağlayan işyerleri arasından tercih yaparlar.

* Tercih esnasında öğrenci, "İşyeri Bilgi Bankası" içinde kayıtlı anlaşmalı kuruluşların sağladığı imkanları (ücret, yemek, ulaşım vb.) detaylı olarak görecektir.

* Öğrencilerin tercihleri tamamlandıktan sonra Koordinatörlük bu defa, sadece öğrenciler tarafından tercih edilen işyerlerine, en az bir haftalık süre belirterek, sistemden öğrenci tercih etmeleri çağrısında bulunan bir e-posta iletir. Bu işyerleri, kendilerini tercih eden öğrenciler arasından öğrenciyi seçerler.

* İsteyen işyerleri, belirlediği öğrenciler ile ön görüşme yapabilir.

* Öğrenci ve işyeri tercihlerinin bu şekilde tamamlanmasının ardından Koordinatörlük tarafından eşleştirme yapılır. Eşleştirme sonuçları Koordinatörlük web sayfasından ilan edilir.
 
Başvuru ve eşleştirme süreci ile ilgili daha fazla bilgi almak için lütfen Ortak Eğitim Yönergesi'ni okuyunuz.