Ortak Eğitim Koordinatörlüğü

Uygulama Esasları

 
* Ortak eğitim, üniversitenin ön lisans, lisans eğitim-öğretim ve sınav yönetmeliğinde belirtilen eğitim süresi içinde 7. ve 8. yarıyıllarda bir bütün olarak yapılan iki dönemlik uygulamadan oluşur. Öğrencinin ortak eğitim programı sertifikası alabilmesi için ortak eğitim programı dersi-1 ve ortak eğitim programı dersi-2 derslerinin ikisinden de başarılı olması gerekir.​

* Ortak eğitim programına başvuran ve şartları sağlayan öğrenci 7. yarıyılda, ortak eğitim programı dersi-1 (30 akts); 8. yarıyılda, ortak eğitim programı dersi-2 (30 akts) seçmeli derslerine kaydolur.

* Program bir bütün olmakla birlikte, öğrencinin 7. ve 8. yarıyıllardaki başarı durumu birbirinden bağımsız olarak belirlenir. Ortak eğitim programında başarısız olan öğrenci, bir sonraki yarıyıl normal lisans programına alınır. 7. yarıyılda ortak eğitim programından çıkarılan öğrenci, 8. yarıyılda normal lisans programına devam eder. Her dönem 14 haftadır.

* 7. yarıyılda ortak eğitime devam eden öğrenciler, özel durumlarda, Fakülte Ortak Eğitim Komisyonu kararıyla 8. yarıyılda bölümlerine dönüp eğitimlerine üniversitede devam ederler.

* Öğrenciler eşleştirme süreci sonunda veya uygulamaya başladıktan sonra, geçerli nedenlere dayanarak yer değişikliği talebinde bulunabilir. İşyeri değişikliği talebinde bulunan öğrenci, koordinatörlüğe yazılı olarak başvurur. Fakülte Ortak Eğitim Komisyonu başvuruyu karara bağlar.

* Uygulama dönemi başladıktan sonra öğrencinin talebi ve Fakülte Ortak Eğitim Komisyonunun onayı ile en fazla bir kez işyeri değişikliği yapılabilir. Ancak, öğrenciden kaynaklanmayan nedenlerle ve zorunlu hallerde bir uygulama döneminde birden fazla kez işyeri değişikliği yapılabilir.

* Öğrencilerin uygulama sırasında karşılaştıkları sorunların çözümünde yeterli çabayı göstermediği belirlenen işyerleri, ortak eğitim denetçisinin ve Bölüm Ortak Eğitim Komisyonunun önerisi ile ortak eğitim programından çıkarılabilir.
 
Ortak eğitim konusunda yardım almak için bize ulaşmaktan çekinmeyin! (İletişim)