Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
09.01.2024

Akademik Çalışma Programı (AKÇAP) 10. Hafta Dersleri Yapıldı

Dekanlığımız tarafından düzenlenen Akademik Çalışma Programı (AKÇAP) bünyesinde dönemin son programı olan 10. hafta dersleri gerçekleştirildi. 05 Ocak 2024 Cuma günü öğleden önce Fakültemiz Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa yaklaşık 165 öğrenci katıldı.

Saat 09.00’da başlayan programın ilk saatinde, Kur’an-Hadis okumaları kapsamında Fakülte dekanımız Kelam Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil GÜNEŞ tarafından Beyyine suresinin tefsirine başlandı. Çay ikramı için verilen aradan sonra, dönemin son hafta programı kapsamında ikinci ve üçüncü saat blok olarak “AKÇAP Hasbihal” oturumu yapıldı. Bu kapsamda öğrencilerimizden gelen soru ve mesajlar üzerinde duruldu. AKÇAP dersleri ve etkinliklerinin yanı sıra öğrencilerimizin öneri ve beklentileri, güncel bazı meseleler ve sorunları hakkında değerlendirmeler yapıldı.

Öğleden sonra 3 nolu Hacıveyiszâde amfisinde ise Üniversitemiz Arapça Eğitimi öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt ÖZTÜRK tarafından, AKÇAP Arapça kapsamında Yökdil ve YDS sınavlarına dönük olarak yapılan Arapça deneme sınavları hakkında bilgi verildi. Öğleden sonra ikinci saate ise fakültemiz Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Ali Rıza IŞIN tarafından “Araştırma Teknikleri ve Veri Tabanları-6” başlıklı seminer dersi ile programa devam edildi.