Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
25.12.2023

Akademik Çalışma Programı (AKÇAP) 8. Hafta Dersleri Yapıldı

Dekanlığımız tarafından düzenlenen Akademik Çalışma Programı (AKÇAP) bünyesinde sekizinci hafta dersleri gerçekleştirildi. 22 Aralık 2023 Cuma günü öğleden önce Fakültemiz Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa yaklaşık 210 öğrenci katıldı.

Saat 09.00’da başlayan programın ilk saatinde Fakültemiz Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR “Kur’an’ın Tek Kişilik Vaazı-3” başlıklı konuşması ile Lokman suresinin tefsirine devam etti. İkinci saatteki kitap tahlili dersinde Fakültemiz Türk-İslam Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe PARLAKKILIÇ MUCAN tarafından Mustafa Kutlu’nun “Bu Böyledir” isimli kitabı müzakere edildi. Programın üçüncü saatinde ise Fakültemiz 2022-2023 Mezunları İlahiyat Fakültesi Birincisi Neslihan Güneş tarafından AKÇAP Tecrübe Paylaşımları kapsamında “Toplumda ve Din Eğitiminde Kadın: 35 Yıllık Tecrübe Paylaşımı” başlıklı seminer verildi.

Öğleden sonra 3 nolu Hacıveyiszâde amfisinde ise üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Arapça Eğitimi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt ÖZTÜRK tarafından lisansüstü eğitime hazırlanan AKÇAP İhtisas öğrencilerine “Arapça YDS Hazırlık Sınav Stratejileri” konulu seminer verildi. Devamında ise fakültemiz Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Ali Rıza IŞIN tarafından “Araştırma Teknikleri ve Veri Tabanları-4” başlıklı seminer dersi ile programa devam edildi.