Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
18.12.2023

Akademik Çalışma Programı (AKÇAP) 7. Hafta Dersleri Yapıldı


Dekanlığımız tarafından düzenlenen Akademik Çalışma Programı (AKÇAP) bünyesinde yedinci hafta dersleri gerçekleştirildi.  15 Aralık 2023 Cuma günü öğleden önce Fakültemiz Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa yaklaşık 230 öğrenci katıldı.

Saat 09.00’da çay ikramı ile başlayan programın ilk saatinde Fakültemiz Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR “Kur’an’ın Tek Kişilik Vaazı-2” başlıklı konuşması ile Lokman suresinin tefsirine devam etti. İkinci saatteki kitap tahlili dersinde Fakülte dekanımız Kelam Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Kamil GÜNEŞ tarafından Ali Şeriati'nin “Hac” kitabı müzakere edildi. Programın üçüncü saatinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Sn. Belgin KONARILI tarafından “İlahiyatçı Bir Hanımdan Son Kırk Yılın Tahlili: Nerede İdik, Neredeyiz? Tespit ve Öneriler” başlıklı seminer verildi.

Öğleden sonra saat 13:30’da 3 nolu amfide ise üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Arapça Eğitimi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mevlüt ÖZTÜRK tarafından lisansüstü eğitime hazırlanan AKÇAP İhtisas öğrencilerine “Arapça YDS Hazırlık Bilgilendirme Semineri” verildi. Saat 14:30’da ise fakültemiz Mezhepler Tarihi Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Ali Rıza IŞIN tarafından “Araştırma Teknikleri ve Veri Tabanları-3” başlıklı seminer dersi ile programa devam edildi.