Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
13.10.2015

II. Uluslararası İslam Ticaret Hukuku Kongresi (15-18 Ekim 2015)

Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Odası Karatay Üniversitesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından, "II. Uluslararası İslâm Ticaret Hukukunun Günümüzdeki Meseleleri Kongresi" 15-18 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilecektir. Kongreye yurt içi ve dışından 100’ün üzerinde âlim, bilim adamı, akademisyen ve konusunda uzman kişiler katılacaktır. Kongre ile birlikte ticaret ve finans alanındaki güncel İslami problemlerle ilgili somut çözüm önerilerinin ortaya konması ve teorik bilgiler ile pratik uygulamalar arasında bağ kurulması hedeflenmektedir. Kongrede, 2 dilde (Türkçe, Arapça) sunumlar yapılacak ve sonuç bildirileri 3 dilde (Türkçe, Arapça ve İngilizce) yayınlanacaktır.

19 yıl aradan sonra ikincisi düzenlenecek kongre; üçüncüsü 2019, dördüncüsü 2023 yılında olmak üzere 4 yılda bir yapılarak geleneksel hale getirilecektir.

Ayrıntılı bilgi için: www.islamticarethukuku.com