Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
20.01.2017

TÜBA Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA)nin kuruluş amaçları doğrultusunda yürütülen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı (TÜBA-GEBİP) kapsamında, üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek, araştırmalarında ve kendi araştırma gruplarını geliştirmede desteklemek ve ülkemizdeki genç bilim insanlarının Türkiye kaynaklı bilimsel çalışmalarını özendir­inek amaçlanmıştır.

TÜBA Bilimsel Telif Eserleri Ödüllendirme Programı (TÜBA-TESEP) ile üniversitelere yönelik Türkçe telif eserlerin yazılmasının teşviki amaçlanmıştır. Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödül­leri (TEÇEP) olarak adlandırılan programın, bu yıldan itibaren sadece telif eserlerin ödüllendirileceği Bilimsel Telif Eserleri Ödüllendirme Programı (TÜBA-TESEP) olarak uygulamaya devam edilmesi ve Sosyal Bilimler alanında bir esere "TESEP Halil İnalcık Özel Ödülü" verilmesi kararlaştırılmış­tır.

TÜBA Ödülleri, bu kapsamda TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TESEP ödülleri, 2015 yılından itiba­ren Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde düzenlenen törenle sahiplerine verilmektedir.

2017 yılı TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TESEP ödül başvuruları başlamıştır. Son başvuru tarihi 30 Ocak 2017 Pazartesi'dir.

Ayrıntılı bilgi için: www.tuba.gov.tr