Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi
27.11.2023

Vize Mazeret Sınav Hakkında !

Üniversiteimiz Eğitim Öğretim Sınav Yönetmeliğinin;

Madde 12/e " Mazeret sınavı: Mazeret sınav hakkı, mazereti nedeniyle ara sınavlara giremeyen öğrencilere tanınır. Mazeret sınavı başvuruları 18 inci maddede belirtilen süre içinde yapılır. Mazeret sınavları ve sonuçları en geç genel sınavlardan bir hafta önce tamamlanır. Bunun dışında başka hiçbir sınav için mazeret sınav hakkı verilmez. Ara sınavlara girme hakkı olduğu halde bu sınavlara giremeyen öğrencilerden haklı ve geçerli mazeretleri ilgili yönetim kurullarınca kabul edilenler, ara sınav haklarını aynı yarıyıl içinde, dekanlık veya müdürlükçe ilan edilen gün, yer ve saatte kullanırlar. Öğrenciler, raporlu oldukları süre içinde sınavlara giremezler. Raporlu olduğu süre içerisinde sınava giren öğrencilerin sınavı geçersiz sayılır. "

Madde 18 "Üniversite tarafından belirlenen, haklı ve geçerli bir sebeple mazeret beyan eden öğrenciler; mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içinde, dekanlığa veya müdürlüğe mazeretini gösterir belge ile birlikte yazılı olarak başvurmak zorundadır. Bu süre içinde bildirilmeyen mazeretler kabul edilmez. Öğrenciler mazeretli oldukları sürede devamsız sayılırlar. Öğrencilerin sunacağı herhangi bir mazeret devamsızlık konusunda muafiyet sağlamaz.  "

Üniversitemiz Yönetmeliğinin ilgili maddeleri dikkate alınarak (mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içinde)  Mazeret sınavı talebinde bulunan öğrencilerimiz
mazeret sınav dilekçesi ile birlikte doktor raporu veya diğer nedenlerle mazeret talep edenler [email protected]  e-posta adresine dilekçe ve belgelerini (taratarak veya düzgün bir şekilde fotoğrafını çekerek) göndermeleri gerekmektedir.

Mazeret Sınav dilekçesi için tıklayınız.

NOT: Mazeretlerinin bitiş tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içinde dilekçelerini göndermeyen öğrencilere, Yönetmeliğin ilgili maddesi gereği mazeret sınav hakkı verilmeyecektir. Mazeret sınav hakkı verilen öğrencilerin listesi sınavlar bittikten sonra web sayfamızdan ilan edilecektir.