Üniversitemizin Rektör Yardımcılığı Görevine Prof. Dr. Muhsin Kar Getirildi

20.03.2014

Üniversitemiz Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Birol Akgün’ün Stratejik Düşünce Enstitüsü başkanlığı görevine geçmesiyle boşalan Rektör Yardımcılığı görevine Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Kar getirilmiştir. Her iki Hocamızı da tebrik eder, yeni görevlerinde başarılı, hayırlı hizmetler dileriz.

 

Prof. Dr. Muhsin KAR / Rektör Yardımcısı

1968 yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladı. 1992 yılında Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisansını İktisadi Kalkınma Alanında Leicester Üniversitesinde (1995) ve Doktorasını Ekonomi alanında Loughborough Üniversitesinde olmak üzere İngiltere'de YÖK Bursu ile tamamladı. Yurt dışı dönüşü mecburi hizmetini yerine getirmek için Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde göreve başladı. 2000 yılında Yardımcı Doçent ve 2005 yılında Doçent oldu. 2009-2011 yılları arası Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde görev yaptı ve 2011 yılında Profesör oldu.

Görev yaptığı üniversitelerde Bölüm Başkan yardımcılığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı, Enstitü Müdür Yardımcılığı, Senato Üyeliği, Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Ulusal ve uluslararası meslek kuruluşları üyesidir. Ayrıca 2012 yılından beri Türkiye’deki saygın bilim insanlarının kabul edildiği Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye Üyesidir.

Uzmanlık alanı finansal sektör-reel sektör etkileşimi olan Prof. KAR'ın çok sayıda akademik makalesi, kitapları ve projeleri bulunmaktadır.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesinde (2011-2013) ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesinde (2013-2014) Dekanlık yaptı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Paylaş