Üniversitemizde Bayramlaşma Programı Gerçekleştirildi

15.04.2024
Rektörlük
Rektörlük binasında gerçekleştirilen bayramlaşma programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bayramlar, Sıla-i Rahim dönemleridir. Bayramlar, bizlere Rabbimizin bir ihsanı. Bugünlerin kıymetini bilelim. Bayramları, bayram gibi yaşayalım” dedi.



Ramazan Bayramı sonrasında, Üniversitemizde geleneksel hale gelen bayramlaşma programı düzenlendi. Rektörlük binasında gerçekleştirilen programda Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, akademik ve idari personel ile bir araya geldi.



Ülke olarak gelecek bayramlara beraberce, sağlık ve afiyet içerisinde kavuşma temennisinde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Bayramlar, Sıla-i Rahim dönemleridir. Yeni nesle bunu aşılamak çok önemli. Bazen biz de buna dahil olmak üzere, yeni jenerasyon bayramları tatil olarak görüyor. Ben 2 oğluma da bayramların tatil günleri olmadığını Sıla-i Rahim için bizlere Rabbimizin bir ihsanı olduğunu söylüyorum. Bayramda büyükler ziyaret edilmeli, gönülleri alınmalı. Gündelik yaşamda insanlar zaten yoğun iş temposu nedeniyle çocuklarının bile yüzlerini yeteri kadar göremiyor. Benim bu bayram özellikle altını çizmek istediğim nokta bu. Lütfen çocuklarımıza bayramın tam manası ile ne olduğunu öğretelim. Tatil fırsatı olarak görülmesine izin vermeyelim, kendimiz de örnek olmak için tatile gitmeyelim. Hayat çok hızlı geçiyor. Bir anda 60-70 yaşında oluyorsunuz. Alışkanlıkları çocuklarınıza şimdiden kazandırmazsanız, yarın biri gelsin diye kapıya bakar durursunuz. Bugünlerin kıymetini bilelim. Peygamber Efendimiz, akraba, eş, dost ziyaretlerinin ömrü uzattığını ifade ediyor. Birçok akrabamızın kapısını bir yıl boyunca çalamıyoruz. Bayramları bayram gibi yaşayalım” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu konuşmasının ardından tüm personelle tek tek bayramlaşarak iyi dileklerde bulundu.








 
Paylaş