Otizmli Özel Öğrenciler Üniversitemiz Mutfağına Renk Kattılar

03.04.2024
Meram Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu (MYO) Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Elemanları Öğr. Gör. Cemil Uslu, Öğr. Gör. Murat Özcan ve Öğr. Gör. Evren Nas ile bölüm öğrencileri tarafından, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli özel öğrencilere yönelik “Mutfakta Renk Var” etkinliği düzenlendi.

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Uygulama Atölyesi’nde gerçekleştirilen turta yapımı ve süsleme etkinliğine Üniversitemiz Meram MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Doğu, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, Üniversitemiz Meram MYO öğretim elemanları ile Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.



Mutluluğun Anahtarları: Empati, Anlayış ve Kabul

Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde, otizm hakkında doğru bilgi yaymanın ve toplumu, otizme karşı daha duyarlı hale getirmenin çok önemli olduğunu ifade eden Üniversitemiz Meram MYO Müdürü Doç. Dr. Süleyman Doğu, “Dünya Otizm Farkındalık Günü, otistik bireylerin haklarını ve ihtiyaçlarını vurgulayarak, daha kapsayıcı bir toplum için bir çağrı niteliğindedir. Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde otizmli bireylere ve ailelerine destek olmak ve onların yaşamlarını daha iyi hale getirmek için çaba sarf etmek önemlidir. Empati, anlayış ve kabul, otizmli bireylerin topluma entegrasyonunu ve mutluluğunu artırmanın anahtarlarıdır. Birlikte hareket ederek, otizmli bireylerin yaşamlarını daha iyi hale getirebilir ve daha kapsayıcı bir toplum inşa edebiliriz” dedi.



“Bu Tür Etkinlikleri Geleneksel Hale Getirmek İstiyoruz”
Bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirmek istediklerini ifade eden Üniversitemiz Meram MYO Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Cemil Uslu ise, “Otizmli bireylerin gündelik hayata adaptasyonunun ve toplumdaki duyarlılığın artmasına yönelik dünyada ve ülkemizde çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmekte. Biz de bu anlamlı günde Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı olarak Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulundan gelen değerli öğrencilerimizi mutfağımızda ağırladık. Beraber turta yaptık ve süsledik. Misafir öğrencilerimiz birbirinden renkli turtaları adeta bir sanat eseri gibi işleyerek sundular. Farklılıkları birlikte fark edelim. Sonunda sevgi dolu enerjileri zaten hissediyoruz” diye konuştu.



“Farklılıklarımızla Güzeliz”

Yapılan pastaların hazırlanması ve süslenmesinde etkin rol oynayan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı Öğretim Elamanı Öğr. Gör. Murat Özcan da, “Otizmin farkındayız, onların yanındayız. Her birimiz, farklılıkları anlayarak ve kabul ederek daha kapsayıcı bir toplum oluşturma yolunda önemli bir rol oynayabiliriz. Biz otizmli kardeşlerimizin sevgi dolu kalplerinin ve renkli hayallerinin farkındayız. Farklılıklarımızla güzeliz” ifadelerini kullandı.
 

 
 
 
Paylaş