SİA’da Sosyal, Gençlik ve Eğitim Politikaları Ele Alındı

30.04.2024
Sosyal İnovasyon UAM

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı’nın (SİA) düzenlediği “Hakkında Konuşmak” etkinliklerinde sosyal, gençlik ve eğitim politikaları üzerinde değerlendirme ve fikir alışverişlerinde bulunuldu.
 
Konya’da lisansüstü öğrenimi devam eden gençlere yönelik tasarlanan programda, toplumsal meselelere yönelik üç ana başlıkta politika tasarımı odağa alındı.
 
“Yerel Yönetimler ve Sosyal Politika” etkinliğinde Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı Toplum ve Medya Direktörü Prof. Dr. Faruk Taşçı, toplum hayatını doğrudan etkileyen sosyal politikaların ne olduğu, nasıl ortaya çıktığı ve yerel yönetimlerin bu politikaları nasıl uyguladığına dair genel bilgiler ve Türkiye’nin yüz yıllık sosyal politika geliştirme sürecini anlattı.


“Gençlik Politikaları Hakkında Konuşmak” etkinliğinde Nihayet Dergisi’nin “Bir Gençlik Politikamız Var mı?” sorusu odağa alındı. Gençlerin yoğun katılım sağladığı ve gençlik çalışmaları üzerine nitelikli bir tartışma ortamının oluşturulduğu söyleşiye Nihayet Dergisi ekibinden; Gazeteci-Editör Kübra Kuruali, Editör Aleyna Ayan, Eğitimci-Yazar Ayşe Aydoğdu ve Araştırmacı-Yazar Sümeyye Semiha Büyük konuk olarak katıldı. Gençlik politikalarının ilişkili olduğu alanlar ve yeniliğin öneminin konuşulduğu programda dergi ekibi dosya içeriklerini paylaştı.
 
"Eğitim Politikaları Hakkında Konuşmak" etkinliğinde ise eğitim felsefesi, eğitimin temel değerleri ve değerlerin eğitimdeki rolü, eğitim politikalarının başlıca faktörleri ve daha fazlası ülkemizden ve dünyadan çeşitli örneklerle ele alındı. İnteraktif şekilde gerçekleşen ve disiplinlerarası etkileşimin hakim olduğu programda, Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan konuk olarak yer aldı.
 
Paylaş