Üniversitemizin Paydaşı Olduğu Medeniyet Okulu Projesi Toplumla Kucaklaşıyor

04.03.2015

Üniversitemizin de paydaşı olduğu Medeniyet Okulu Projesi kapsamında gezici eğitim araçları ve 100 okula kurulacak kütüphanenin tanıtım toplantısı yapıldı.

Mehmet Karaciğanlar Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşen programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile 31 ilçeden öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Program; Medeniyet Okulu tanıtım filminin izlenmesi, tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve meddah gösterisiyle başlayıp, 31 ilçenin katılımı ile gerçekleşecek münazara ve bilgi yarışmalarının kuralarının çekilmesiyle devam etti.

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Medeniyet Okulu Projesi ile 31 ilçedeki okulların ve öğrencilerin yüzlerinin güldüğünü belirterek, proje kapsamında gidilmeyen okul, gezilmeyen ilçe, ziyaret edilmeyen köy kalmayacağını söyledi. Projeyle 439 bin öğrenciye ulaşılacağını kaydetti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın konuşmasında, Medeniyet Okulu kapsamında yapılan çalışmaların öğrencilerin gelişmesine kaktı sağlayacağını vurgulayarak, proje çalışmalarını takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

Konuşmasında Medeniyet Okulu kapsamında yapılan çalışmaları değerlendiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, projeyle Konya’nın kültürüne katkı yaptıklarını ve Türkiye’ye örnek olduklarını ifade etti. Okul ve öğrenci sayısı, program içeriği açısından Türkiye’nin en geniş kapsamlı değerler eğitimi çalışmasını yürüttüklerini kaydeden Başkan Akyürek: “Medeniyet Okulu projemiz bin 710 okulda hayata geçti. Bugüne kadar cömertlik, hoşgörü, dürüstlük, sevgi konularını işledik. Mart ayının konusu ise ümit.” dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek Mehmet Karaciğanlar Mevlana İmam Hatip Ortaokulunda kurulan kütüphanenin açılışını yaptılar.

31 ilçede düzenlenen Haydi Bil Bakalım bilgi yarışması ile Haydi Konuş Bakalım münazara yarışmasının Konya finallerinin eşleşmeleri için kura çekiminin yapıldığı programın sonunda bilim tırı, gezici kütüphane, 8D sinema gibi mobil araçları gezildi.

Paylaş