Üniversitemizden Doktor Cinayetine Tepki

01.06.2015

Samsun’da 29 Mayıs’ta silahlı saldırı sonucunda Doktor Kamil Furtun hayatını kaybetmesi üzerine sağlıkta şiddete karşı Türkiye genelinde tepkiler birbiri ardına gelmeye devam ediyor.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi de ülkeyi hüzünlendiren bu olayı sert bir dille kınadı. Basın açıklamasına Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Tekin ve akademisyenlerle çok sayıda doktor katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Asistan Temsilcisi Arş. Gör. Dr. Alpay Tuncar: “Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınıyoruz.” dedi. Halkın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet veren meslektaşları için gözyaşı döktüklerini vurgulayan Tuncar, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için tedbir alınması gerektiğini söyledi.

“Silahların ve tehditlerin gölgesinde sağlık hizmeti verilemez.” diyen Alpay Tuncar, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya karşı suçun yeniden tanımlanması ve cezaların ağırlaştırılmasının şart olduğunu belirtti. 

Paylaş