Üniversitemizde Yeni Türkiye ve Gençlik Konferansı Düzenlendi

17.12.2014

Üniversitemiz ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği işbirliğiyle düzenlenen ve Savcı Sayan'ın konuşmacı olarak katıldığı "Yeni Türkiye ve Gençlik" konulu konferans AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlendi. Düzenlenen programa Uluslararası Vizyon Gençlik Platformu Başkanı Rahim Türk, platform üyeleri ve üniversitemiz öğrencileri katıldı. 

Savcı Sayan gündemi değerlendirdiği konferansa davet edildiği için teşekkür etti. Ülkenin geleceğini bugünün gençlerinin inşa edeceğini söyleyen ve konferansı boyunca bunu vurgulayan Savcı Sayan, kendi inandığı doğruları ve gördüğü gerçekleri dinleyenlerle paylaştı. Gençlerin ülkede neler olup bittiğini bilmesi gerektiğini söyleyen Sayan, eski ve yeni Türkiye kavramlarını bilinmesi gerektiğini bu ikisinin arasındaki farkın önem arz ettiğini kaydetti. Sayan eski Türkiye’de garipler ağlıyordu diğer kesim ise boğazda yemek yiyordu dedi ve şunları ifade etti: “Eski Türkiye’de yaşanan acılar belli, Yeni Türkiye’de hiçbir şey olmasa bile kan dökülmüyor ve bu bir sevinç kaynağıdır. Bunu kim başardıysa onlardan Allah razı olsun.”
 
Türkiye Giderse Bir Daha Gelmez
Partiler giderse yenilerinin geleceğini ancak ülkenin bir kere giderse bir daha gelmeyeceğini söyleyen Savcı Sayan şunları kaydetti: “Türkiye giderse bir daha gelmez. Bu ülkenin güçlü iktidara ve güçlü muhalefete ihtiyacı vardır. İnsanlar iktidardan memnun değillerse bir alternatif muhalefet partileri olmalı. Yükseltmek gerek projeci olmak gerek Türkiye’ye sahip çıkmak gerek.”
 
Türkiye’de Ayrımcılık Artık Yok
Bugün Türkler ve Kürtleri bir arada tutan şeyin İslamiyet olduğunu kaydeden Sayan, bunu yok ederlerse toplumun birbirine düşman olacağını ifade etti. Kendisinin de bir Kürt olduğunu söyleyen Sayan, ülkede bu tarz ayrımcılıklara hiçbir bireyin izin vermemesi gerektiğini ve toplumun aynı bayrak altında huzur içinde yaşaması için ne gerekiyorsa herkesin özenle yapması gerektiğini savundu.
Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Savcı Sayan’a Uluslararası Vizyon Gençlik Platformu Başkanı Rahim Türk’ün plaket takdimiyle program sona erdi.

Paylaş