Üniversitemizde Türkiye’nin En Güzel Kampüslerinden Biri Hızla Yükseliyor

04.08.2015

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, üniversitemizin inşaatı devam eden binaları hakkında Konya Valisi Muammer Erol ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e bilgi verdi.

Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Önder Kutlu ile Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Tekin, Üniversitemiz Yapı İşleri Daire Başkanı Metin Temiz’in de hazır bulunduğu incelemelerde ilk durak Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yeni binasının inşaatı oldu. Heyetin bir sonraki durağı Üniversitemiz Köyceğiz Külliyesi oldu. Burada yeni fakülte binalarının ve laboratuvarların inşaatlarındaki son noktayı inceleyen heyet Türkiye kampüslerinin en büyük camisinin yapılacağı alanı da gezdi.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker’den bilgi alan Konya Valisi Muammer Erol, yeni kampüsün Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin üniversiteler arasındaki yerini mekân olarak da daha üst noktalara taşıyacağını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, üniversiteler şehri olan Konya’nın üniversiteler ile daha değerli olduğunu belirterek, bu yıl kayıt yaptıracak olanlarla birlikte Konya’daki üniversite öğrenci sayısının 120 bini geçeceğini dile getirdi. Üniversitemizin kısa sürede Konya’nın ve Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri haline geldiğini kaydeden Başkan Akyürek, kampüsün mimari tarzıyla da şehre değer katacağını ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de devlet üniversitesi olarak kampüs inşaatını kısa sürede bu noktaya getirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Eskiden inşaatların uzun süre bitmediğini hatırlatan Şeker: “Bu ihalelerimiz iki, iki buçuk yıl gibi sürelerle yapılıyor bu da devletin gücünü kararlılığını eğitime verdiği desteği tanımlamış oluyor.” dedi. Kampüsün hayırseverler tarafından desteklenmesinden de mutlu olduklarını dile getiren Şeker, yakın zamanda Türkiye kampüslerinin en büyük camisini de inşa etmeye başlayacaklarını kaydederek bunun da Konya’nın bir farkı olacağını dile getirdi. Şeker son olarak Köyceğiz Kampüsü’nün sosyal tesisleriyle birlikte Türkiye’nin en güzel kampüslerinden biri olacağını vurguladı.

 

Paylaş