Üniversitemizde Sosyal Bilgiler Eğitim Materyali Tasarım Sergisi Açıldı

02.03.2015

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencileri Materyal Tasarım Dersi kapsamında atölyede yaptıkları eğitim materyalleri tasarımlarını düzenledikleri bir sergide sunuma açtılar.

Ders ve sergi danışmanlığını AKEF Sosyal Bilgiler Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Tufan Karaaslan’ın yaptığı serginin açılışına; AKEF Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güngör Karauğuz ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Hazır üretimden ziyade el emeğiyle tasarlanarak oluşturulan materyallerle; Tarih, Coğrafya ve Sosyal konularda bilgilerin soyuttan somut hale dönüştürülerek öğretim stratejisinin etkinliğinin artırılması hedefleniyor. Ayrıca; yapılan eğitim materyalleri yardım amaçlı Konya ve çevresindeki köy okullarına gönderilerek eğitim-öğretime katkı sağlanarak sosyal bir sorumluluk da yerine getirilmiş olacak.

Materyaller; Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi A Blok Zemin Kat koridorunda bir hafta boyunca sergilenecek