Üniversitemizde 'Öğretmen Öğrenci Veli İlişkileri' Konulu Seminer Düzenlendi

23.03.2015

Üniversitemiz AKEF Erol Güngör Konferans Salonunda “Öğretmen, Öğrenci, Veli İlişkileri” konulu seminer düzenlendi. Eğitimci Yazar Kadir Keskin’in konuşmacı olarak katıldığı programa AKEF Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Muhittin Dinç, Prof. Dr. İsa Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitimci Yazar Kadir Keskin uzun yıllar öğretmenlikte ve yöneticilikte edindiği tecrübeleri seminere katılanlarla paylaştı. Hiç kimsenin kendini küçük görmemesi gerektiğini söyleyen Keskin, her bir gencin geleceğin Türkiye’sinde önemli yerlere gelebileceğini ifade etti. Geçmişte yaptığı ve ileride de yapmak istediği projelere değinen Kadir Keskin, devlet adamının çocuğuyla, sanayicinin çocuğunun aynı haklarla eğitim görmesi gerektiğini söyledi. Keskin şöyle devam etti: “Lüzumlu öğretmen, öğrencisinin kafasında iz bırakan kişidir, lüzumsuz öğretmense hiçbir şey yapmayan öğretmendir. Keşkelerle yaşamayın. Hiçbir öğrencinizle inatlaşmayın, inatlaşırsanız kaybeden siz olursunuz. Yaramazlık yapan öğrencinin sınıfın en değerlisi olduğunu düşünün. Şahsi problemlerinizi dersinize yansıtmayın. Bunlar önemli anekdotlar.”

Keskin; katılımcılara tavsiyelerde bulunurken öğretmen öğrenci ilişkilerine dair önemli notlara da vurgu yaptı. Toplumların en vazgeçilmez mesleğinin öğretmenlik olduğunu kaydeden Keskin, yetişkin bir bireyin iyi bir öğretmenin elinden geçmiş olmasının son derece önem arz ettiğini belirtti. Velilere de tavsiyelerde bulunan Keskin şunları kaydetti: “Çocuğunuzun sizden ne istediğini bilin. Çocuğunuzun kötü bir huyu varsa suçu kendinizde arayın. Her şey çocuğu sevmekten ve doğru eğitimden geçer.”

Öğrencilerin de en küçük sorunlarda yılmaması gerektiğini belirten Eğitimci Yazar Kadir Keskin sevginin her şeyin başı olduğunu sözlerine ekledi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Eğitimci Yazar Kadir Keskin ayrıca Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinde ve Ereğli Eğitim Fakültemizde de öğrencilerle buluşarak seminerlerini tamamladı.

Paylaş