Üniversitemizde Kariyer Fırsatları ve İş Arama Becerileriyle İlgili Program Düzenlendi

12.03.2015

Üniversitemiz Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden İş ve Meslek Danışmanlarının konuşmacı olarak katıldığı bir program düzenlendi. Programa Konya Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Tokgöz, Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Abdulkadir Buluş, Sosyal Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Erdal Bayrakçı, İş ve Meslek Danışmanları Mehtap Bilir, Nurullah Kaleli ve öğrenciler katıldı.

Programda bir konuşma yapan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Tokgöz İŞKUR’un istihdam ve işsizlikle mücadele kurumu olduğuna değindi. Kurulduğu yıldan beri İŞKUR’un işsizlere ve iş arayanlara istihdam anlamında katkı sağladığını söyleyen Tokgöz, Üniversitemiz öğrencilerinin de iş hayatına girerken bazı şeylerin farkında olmaları açısından yapılan programın faydalı olacağını söyleyip emeği geçenlere teşekkür etti.

İş ve Meslek Danışmanı Mehtap Bilir, İŞKUR’un temel amaçları ve faaliyetleriyle ilgili bir sunum yaptı. Bilir, firmalarda açık iş de işsiz de olduğunu kendi görevlerinin ise işsizleri işverenlerle buluşturmak olduğunu söyledi. Gençlerle, kadınlar bir araya geldiklerini hatırlatan Bilir, görüştükleri insanların eğer kayıtları yoksa İŞKUR’a kayıt ettirdiklerini ve iş bulma sürecinde o isimlere yardımcı olduklarını kaydetti. Üniversite öğrencilerinin de iş bulma sürecinde yanlarında olduklarının altını çizdi.

İş ve Meslek Danışmanı Nurullah Kaleli ise yaptığı konuşmada başarıya giden yolda hangi yolların izleneceği konusuna değindi. İşveren beklentileri ve uyulması gereken bazı kurallara değinen Kaleli ise şunları kaydetti: “Kendinize en uygun olan işi bulmaya odaklanmalı doğru düşünmelisiniz. İş başvurularında özgeçmişiniz, referanslarınız düzgün hazırlamalısınız. Rahat olmalısınız ve heyecanınızı yenmelisiniz. İşveren tarafından beğenilen hal ve beden dili kullanırsanız kazanan siz olursunuz.”

Yine Sosyal Beşeri Bilimler Fakültemizde Koza Carpet Pazarlama Müdürü Ertuğrul Mıhçıoğlu tarafından “Dış Ticarette Kariyer Fırsatları” konulu başka bir program daha düzenlendi. Ertuğrul Mıhçıoğlu iyi bir kariyerin nasıl yapılacağı konusunda bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak; özel sektörde çalışma şartları, kariyer planlaması, iyi bir kariyeri engelleyen faktörler gibi konularda açıklamalar yaptı.

Mıhçıoğlu; gelişen dünyada Türkiye’nin içinde bulunduğu rekabet ortamına uygun olarak özel sektörün çok fazla kariyer fırsatı sunmasıyla birlikte, özel yaşama dair sıkıntıların işe yansıtılmaması gerektiği gibi zorlukları da beraberinde getirdiğini belirtti. Kariyer planlamasıyla ilgili SWOT analizi üzerinden dinleyenlere bilgiler veren Mıhçıoğlu: “Tarihi belirsiz bir plan plan değildir. Hangi adımı ne zaman atacağımızı bilmeliyiz. Kariyer planı yaparken kendimizi çok iyi tanımalıyız. Güçlü yönlerimizi neyi nasıl yapabileceğimizi iyi bilmeliyiz. Kariyer planlaması yapmayan insanlar edindikleri mesleklerde hem manevi hem de maddi yönden gerçekten mutlu olamıyorlar.” diyerek konuyla ilgili öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Paylaş