Üniversitemizde Güvenlik Görevlilerine Mesleki Eğitim Verildi

10.10.2023
Meram Meslek Yüksekokulu

Üniversitemiz bünyesinde farklı birimlerde görev yapan güvenlik personeline yaklaşık bir hafta süren yakın savunma eğitimi verildi.

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Spor Salonu’nda, Üniversitemiz Meram Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğr. Gör. Murat Çalış tarafından verilen eğitimde yakın savunma teknik ve taktikleri, insanın anatomik yapısı ve kas yapısının tanınması, yakın savunmanın hukuki sınırları, denge duruşları, gard alma, adımlamalar, dönüş düşme teknikleri, koldan, kalçadan ve belden atış teknikleri, yumruk ve tekme vuruş teknikleri konularında teorik ve uygulama eğitimler verildi. Ayrıca özel güvenlik görevlilerinin hukuki dayanakları hakkında da bilgiler verildi.