Üniversitemiz ve Türk Anadolu Vakfı İşbirliği ile Başlatılan Tıp Fakültesi Çocuk ve Erişkin Hematoloji Onkoloji Hastanesi Hızla Yükseliyor

19.11.2014

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Tıp Fakültesi Dekanlığı ve Hastanesi idarecileri ile Türk Anadolu Vakfı Mütevelli Heyeti Tıp Fakültesi Çocuk ve Erişkin Hematoloji Onkoloji Hastanesi bina inşaatında yerinde incelemelerde bulundular.

Üniversitemiz ve Türk Anadolu Vakfı işbirliği ile 18 Mayıs 2014 tarihinde temeli atılarak yapımına başlanan Tıp Fakültesi Çocuk  ve Erişkin Hematoloji Onkoloji Hastanesi bina inşaatındaki çalışmaların sürekli devam ettiği ve binanın hızla yükseldiği gözlemlendi.. 

Şehrin Sivil Toplum Kuruluşlarının yine şehrin Üniversiteleri ile beraber koordineli ve ortak bir şekilde hareket edip şehre ve şehir insanlarının ihtiyaçlarının giderilmesi açısından önemli bir birliktelik örneği olarak gösterilen Çocuk ve Erişkin Hematoloji Hastanesi İnşaatı 11.000 m2 kapalı alana sahip durumda. Hastanenin 105 hasta kapasiteli ve yaklaşık maliyetinin 14 milyon olacağı bildirildi.

Hastanenin hizmete girmesiyle, özellikle Hemotoloji Onkoloji hastalarının tedavi için Konya dışına gitmesine gerek kalmadan Konya’da tedavilerinin sağlanmasıyla hasta ve hasta yakını mağduriyetlerinin büyük ölçüde giderileceği öngörülüyor. Ayrıca bu alanda sadece Konya'nın değil tüm bölgenin önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak.

Paylaş