Üniversitemiz ve TOKİ İşbirliğinde Planlanan Konut Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

04.11.2014

Üniversitemiz ve TOKİ İşbirliğinde Selçuklu sınırları içerisinde Sille mevkiinde gerçekleştirilecek olan akademik ve idari personele yönelik konut projesi bilgilendirme toplantısı Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek: “Üniversitemiz, akademik ve idari personelinden gelen konut çalışmasına yönelik talepler doğrultusunda Üniversitemiz ve TOKİ’deki yetkililerle birtakım çalışmalar yapıldı. Yapılan çalışma ve Konya’da yer araştırmaları sonucunda konutların Sille mevkiinde yapılması uygun görüldü. Yapılan başvurularda üzerinde tapulu mülkü bulunmayan kişilere öncelik verilecek.” dedi.

Projenin toplamda 496 konut, 24 derslikli bir ilköğretim okulu ve 1 camiden oluşacağını söyleyen TOKİ Talep Organizasyonu Şube Müdürü Hakan Kayhan: “ TOKİ olarak geliştirilen bir projede önce, başvuruları topluyoruz. Gelen başvurularda üzerinde tapulu bir konutu olmayanlara öncelik veriyoruz. Amacımız konutu olmayanların ev sahibi yapılması. Eğer gelen başvurular talebi karşılamazsa o zaman üzerinde konutu olanların da başvurusu kabul edilebilir.” dedi.

Kayhan; 3+1 konutları için 6 bin, 4+1 konutları için ise 10 bin TL peşinat alınacağını, 7 Kasım ve 5 Aralık tarihleri arasında yapılacak başvurularda bir kişinin sadece 1 konuta başvuru yapabileceğine dikkat çekerek katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Paylaş