Üniversitemiz ve Saint Petersburg Devlet Üniversitesi Arasında İşbirliği Anlaşması Yapıldı

01.12.2014

Rusya'nın saygın yükseköğretim kurumlarından biri olan Saint Petersburg Devlet Üniversitesinden Üniversitemize ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete Saint Peterburg Üniversitesi Şarkiyat Fakültesi Türk Dilleri Bölümü Başkanı Doç. Dr. Nikolay Nikolaviç Telitsin ve Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Akif Farzaliev ile Dr. Aleksey İgoreviç Pylev katıldı.

Ziyaret kabulünde konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Muhsin Kar; Üniversitemizin uluslararası işbirliklerine büyük önem verdiğini ve ortak projelere, araştırmalara her zaman açık olduklarını vurguladı. Saint Petersburg  Devlet Üniversitesi Türk Dilleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nikolay Nikolaviç Telitsin ise, öğrencilerinin Türkçe konuşmaları açısından öğrenci değişiminin önemli olduğuna vurgu yaparak, Türkiye’de özellikle yeni kurulan ve hızla gelişen bir üniversite olan Necmettin Erbakan Üniversitesi ile karşılıklı iş birliği içinde olmak istediklerini belirtti. Ziyaret sırasında iki üniversite arasında İkili İşbirliği Anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre iki üniversite arasında öğrenci, öğretim görevlisi ve personel değişimi, ortak proje ve organizasyonlar yapılabilecek.

Misafir Öğretim Üyeleri, Üniversitemiz Türkçe Öğretimi, Uygulama ve Araştırma Merkezini (KONDİL) yeni binasında ziyaret etti. Merkez Müdürü Doç. Dr. Kemal Özcan, Türkçe öğretiminde Konya'da şehir merkezinde Türkçe’nin kültür ile birlikte içiçe öğrenildiği bir eğitim-öğretim stratejisi izlediklerini ve bu konuda oldukça başarılı olduklarını vurguladı. Doç. Dr. Nikolay Nikolaviç Telitsin başkanlığındaki heyet daha sonra, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türkdili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Özkan'ı ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

Paylaş