Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan Müzik Şöleni

05.10.2023
Türk Müziği Devlet Konservatuvarı

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı İcrâ Heyeti tarafından, Çankırı Darüşşifa’da seçkin eserlerden oluşan repertuar ile "Şifa Nağmeleri" isimli konser icra edildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği Toplantısı’nda, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından “Tarihi Darüşşifada Şifa Nağmeleri” isimli program gerçekleştirildi.

Yüzyıllar sonra ilk kez tarihi mekanda icrâ edilen programda Türk Müziğinde yer alan çeşitli makamlarda eserler sunuldu.

Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gönül’ün Sanat Yönetmenliği’nde gerçekleştirilen programa Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ve misafirler katıldı.

Konservatuvarımız icrâ heyetinde Sanat Yönetmeni Prof. Dr. Mehmet Gönül ud, Doç. Dr. Mustafa Yıldırım hânende, Dr. Öğretim Üyesi Özcan Çetik çello, Öğretim Görevlisi Bünyamin Tilavel tanbur, Öğretim Görevlisi Mustafa Süha Çubukcu ney, Araştırma Görevlisi Cafer Sami Erdoğan, kanun, Türk Müziği Ana Bilim Dalı Tezsiz Yüksek Lisans öğrencisi Muhammet Fırat ise ritim sazla heyette yer aldı.

Prof. Dr Mehmet Gönül tarafından icrâ edilen eserler ve makamlar hakkında bilgiler verilerek, makâmların insan ruhuna tesirleri hakkında düşünceler dile getirildi. Anadolu Selçuklu Hükümdarı I. Alâeddin Keykubat zamanında inşa edilen Çankırı Darüşşifâda asırlar sonra icrâ edilen program katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.