Üniversitemiz Tarafından Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı-2014 (Ulusal ÇEP-2014) Kitabı Bastırılıp Dağıtıldı

21.11.2014

Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Ulusal Çekirdek Eğitim Programı-2014 (Ulusal ÇEP-2014) kitabı Üniversitemiz tarafından bastırılarak dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Temel bilgi ve becerilere sahip hekimlerin yetişebilmesi için çerçeve bir Tıp Eğitimi Müfredat Programı hazırlanması gereksinimiyle 2000’li yılların başında Tıp Fakültelerinin katkıları ile Çekirdek Eğitim Programı (ÇEP) hazırlanmıştır. ÇEP kabul edildiğinde 2 yılda bir revize edilme kararı alınmış olmasına rağmen günümüze kadar değiştirilememiştir.

2007 yılında Tıp Dekanları Konseyi (TıpDEK) oluşturulduktan sonra ÇEP’in revizyonu gündeme gelmiş olmasına rağmen bu mümkün olamamıştır. Aralık 2012’de Kayseri’de yapılan TıpDEK toplantısında revizyon çalışması için bir komisyon kurulma kararı alınmıştır. Prof. Dr. Ahmet Songur’un başkanlığında yürütülen komisyon çalışmalarına birçok Öğretim Üyesi doğrudan ya da Fakülte Dekanlıkları üzerinden dolaylı katkı sunmuştur.

Neticede, 12 Mayıs 2014 tarihli Üniversitelerarası Kurul Toplantısında ve 19 Haziran 2014 tarihindeki YÖK Genel Kurulunda görüşülerek 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında uygulanmak üzere Ulusal ÇEP-2014 kabul edilmiştir.

UÇEP’in kullanılması ile;

1.Tıp Eğitim Müfredatının benzerliğinin sağlanması,

2.Aynı temel bilgi ve becerilere sahip hekimlerin yetişmesi,

3.TUS içeriğinin UÇEP müfredatına uygun olması,

4.Öğrencilerin ders programlarını UÇEP’e uygunluğunu denetleyebilmesi gibi temel kazanımlar beklenmektedir.

Bu itibarla; Ulusal ÇEP-2014 sayesinde, Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitiminde yıllardan beri revize edilemeden ve ortak bir müfredat oluşturulamadan devam eden eğitim öğretim müfredat ve programlarında 2015-2016 yılı bir milat olacaktır. Bundan böyle günün ihtiyaçlarına göre her 2 yılda bir yapılacak küçük de olsa değişiklikler sayesinde program sürekli gelişecektir.

Paylaş