Üniversitemiz Öncülüğünde Aliya İzzet Begoviç ve Genç Müslümanlar Teşkilatı Konulu Panel Düzenlendi

03.11.2014

Üniversitemiz ile beraber, Türkiye Gençlik Vakfı(TÜRGEV), Konya Ticaret Odası ve KTO Vakfı Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği  “Aliya İzzet Begoviç ve Genç Müslümanlar Teşkilatı” konulu panel KTO Konferans Salonunda düzenlendi.

Oturum Başkanlığını Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak’ın yaptığı panele; Begoviç’in yakın arkadaşı Eyüp Haciç, Genç Müslümanlar Teşkilatı Genel Sekreteri Anes Cuzunoviç, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesimiz Yrd. Doç. Dr. Cemile Tekin panelist olarak katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, İlahiyat Fakültesi Dekanımız Ramazan Altıntaş, AKEF Öğretim Üyesimiz Prof. Dr. Yusuf Küçükdağ, İlahiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu, Bilgi İşlem Daire Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken, MEVKA Genel Sekreteri Dr. Ahmet Akman’ın yanı sıra çok sayıda akademisyen, yerli ve yabancı öğrencinin katılımıyla panele ilgilinin yoğun olduğu gözlendi.

Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Zekeriya Mızırak; Bosna Savaşı sırasında Türkiye’nin yaşlısı genci, fakiri zengini herkesin her şeyiyle seferber olduğunu, bunun büyütülecek bir şey olmadığını, sadece görevlerini yaptıklarını, Müslümanların kardeş olduğunu,  bir dişlinin parçaları gibi olduğunu ya da bir duvarın tuğlalaları gibi olduğunu ifade etti. Konuşmasını Begoviç’in: “Geleceğimizi geçmişimizde aramayacağız. Kin ve intikam peşinde koşmayacağız. Nefrete nefretle cevap vermeyeceğiz. Bosna için nefret çıkmaz bir sokaktır. Nefret sadece bizim ruhlarımızı zedelemiyor Bosna’nın özünü de zedeliyor. Sırplar bizim öğretmenimiz olamazlar.” ifadeleriyle sürdüren Mızırak; 660’ı cami olmak üzere 1000’e yakın Osmanlı eserinin Sırplarca yok edildiğini; Mimar Sinan’ın talebesi Mimar Hayrettin tarafından yapılan Mostar Köprüsü’nün de bunlardan birisi olduğunu söyledi.

Eyüp Haciç'in Tebliğ Konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz

Anes Cuzunoviç'in Tebliğ Konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz

Yrd. Doç Dr. Cemile Tekin'in Tebliği Konuşmasına buradan ulaşabilirsiniz

 

 

 

Paylaş