Üniversitemiz Öğrenci Topluluk Başkanları İle Bahar Yarıyılı Toplantısı Yapıldı

18.02.2015

Üniversitemiz Öğrenci Topluluk Başkanları ile AKEF Konevi Amfisinde Bahar Yarıyılı Toplantısı yapıldı. Toplantıya; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Abdullah Büyükatıcıgil, Tıp Fakültesi Hastanesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu, Öğrenci Konseyi Başkanımız Koray Karaoğlu ile öğrenci topluluk başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Tahir Yüksek; Üniversitemizde 106 öğrenci topluluğu olduğunu belirterek öğrenci topluluk başkanları ile yapılan 3. toplantının gerçekleştirildiğini söyledi. Bu toplantıda da karşılıklı fikir alışverişi yapılacağını, yaşanılan problemlerin paylaşılıp görüş ve önerilerin alınacağını ifade etti.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Abdullah Büyük Atıcıgil; topluluklarımızın bugüne kadar güzel faaliyetlere imza attığını, bundan sonraki faaliyetlerde de kültürel, sosyal ve bilimsel alanlarda etkinliklerin artarak devam etmesini istediklerini vurgulayarak: “Fakat bugüne kadar hiçbir faaliyet yapmayan topluluklarımız da var. Bir topluluğun yılda en az 4 faaliyet yapması gerekiyor. Yeni kurulan bir üniversite olduğumuz için faaliyet yapmayan toplulukları kapatmadık. Ancak bu yıl toplulukların takibini yapıp faaliyet yapmayan toplulukları kapatacağız. Bundan sonraki çalışmalarınızda daha fazla hassasiyet göstermenizi istiyoruz.” dedi. Atıcıgil konuşmasının devamında; yapılan etkinlikler hakkında fakültelerin haberdar edilmesi, öğrenci topluluklarının web sayfasının aktif bir şekilde kullanılması, gelir-gider defterlerinin düzgün tutulması, siyasi içerikli faaliyetlerin yapılmaması, topluluk başkanı ve danışman hoca değişikliğinin zamanında bildirilmesi, her topluluğun amacına uygun etkinlik düzenlemesi, düzenlenecek etkinliğin en az 20 gün öncesinden faaliyet bilgisinin kendilerine bildirilmesini istedi.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu da sigara bağımlılığı ve sigaranın zararları konusunda yaptığı sunumunda: “Sizler yarın toplumda rol model olacaksınız. Öğrenci gruplarının aktivitesi bizim için çok önemli, sizlere güveniyoruz. Bu konuda yapacağınız etkinliklerde eğer yardım talebinde bulunursanız, sizi elimizden geldiği kadar destekleriz.” diyerek; öğrencilerde üniversitenin birinci sınıfında sigara içme oranı düşükken son sınıfa gelindiğinde bu oranın yükseldiğini ve buna sebep olarak da arkadaş çevresi ve özentinin rol oynadığını vurguladı. Gençlerin sigarayı daha kolay bırakabildiğini ama asıl önemli olanın ise sigaraya hiç başlamamak olduğunu söyleyen Kutlu; sigaranın zararlarını, sigara bağımlılığını ve sigarayla mücadele konularında detaylı bilgiler verdi.

Toplantı, öğrenci topluluk başkanlarının sorularının cevaplandırılması ve önerilerinin alınmasıyla sona erdi.

Paylaş