Üniversitemiz Kampüs Alanında Fidanlar Toprakla Buluştu

03.04.2014

Üniversitemiz “ Kampüsümüzde Sizin de Bir Dikili Ağacınız Olsun ”  sloganıyla Akyokuş Köyceğiz Kampüs alanında “ Ağaç Dikme Şenliği ” düzenledi.  Düzenlenen şenliğe Konya Valisi Muammer Erol, Konya Milletvekili Prof. Dr. İlhan Yerlikaya, Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Tahir Yüksek, Prof. Dr. Muhsin Kar, Fakülte Dekanları, daire başkanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Korucu, Orman Bölge Müdürlüğünün ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “ Bugün burada Konya’mız açısından çok önemli bir iş için toplanmış bulunuyoruz. Konya’mızın çok güzide ve önemli bir alanında inşa edilecek olan Necmettin Erbakan Üniversitesi Kampüs alanında ki ağaçlandırma çalışmalarının ilk etabını gerçekleştireceğiz. Akciğerlerimiz olan ormanların önemini hepimiz biliyoruz. Bu nedenle Orman Bölge müdürlüğü olarak yeşil bir Konya için elimizden gelen gayreti gösteriyor ve çaba sarf ediyoruz. Bunun bir örneği olarak Üniversitemizin kampüs alanında ağaçlandırma çalışmasına çok önem veriyoruz. İlk etap ağaçlandırma çalışmasına teşriflerinizden dolayı şükranlarımı sunuyor, şenliğimizin yeşil bir Konya için hayırlı olmasını diliyorum.”

Daha sonra konuşma yapan Rektörümüz Şeker:  “Öncelikle böylesine anlamlı bir günde bizleri yalnız bırakmayarak şenliğimize teşriflerinizden dolayı teşekkür ve hürmetlerimi sunuyorum. İmar yerleşim ve yeşillendirme plan çalışması tamamlanan Kampüs alanımızda ilki yapılacak olan bu Ağaç Dikim Şenliğimizin hayırlı olmasını ve Yeşil içerisinde bir Kampüs hedefimizle öğrenci kardeşlerimin yakın bir gelecekte Türkiye’nin en iddialı bir kampüsünde eğitim göreceklerini buradan belirtmek istiyorum. Kampüsümüzde Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun sloganıyla hepinizi toprağı fidanla buluşturmaya davet ediyor, selam ve hürmetlerimi sunuyorum.”   diyerek selamlama konuşması yaptı.

Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya; “ Kıymetli protokol ve öğrenci kardeşlerimiz hepinizi bende hürmetle selamlıyorum. Böylesine önemli bir etkinlikte aranızda bulunmak istedim ve buraya teşrif ettim. Çok önemli bir konumda bulunan üniversite alanında yapılacak bu alanda yapılacak yeşillendirme çalışmasının hayırlı olmasını diliyor, yeşil bir kampüste eğitim alacak öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, etkinliğin hayırlı olmasını diliyorum.”  diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından üniversitemiz Halk Oyunları Topluluğu İzmir Yöresinden folklor gösterisi sundu. Folklor gösterisi sonrasında,  Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Müzik bölümü öğrencileri tarafından Halk Müziği dinletisi yapıldı.  

Halk müziği dinletisi sonunda protokol ve katılımcılar tarafından önceden yerleri hazırlanmış olan alanlara 2000 civarında Karaçam, Ladin ve Mavi Selvi fidanları  toprakla buluşturuldu. Etkinlik  katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

                                                                                                   

Paylaş