Üniversitemiz ile Yemen Sana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Arasında Mevlana Değişim Programı Kapsamında İkili İşbirliği Anlaşması İmzalandı

13.03.2015

Yemen Sana Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden bir heyet Üniversitemizi ziyaret etti. Gerçekleştirilen ziyarette Yemen Sana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hameed M. Aklan ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Al Kabab hazır bulundu.

Ziyaret kapsamında; Yemen Sana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hameed M. Aklan ile Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker arasında Mevlana Değişim Programı Protokolü ile İkili İşbirliği Anlaşması imzalandı. Yapılan anlaşma ile iki üniversite arasında kitap, eğitim-öğretim materyalleri ile akademik yayın değişimi, sempozyumlar, konferanslar, seminerler, ortak proje ve organizasyonlar, özel ziyaretler ve diğer bilimsel faaliyetler, araştırma ve eğitim faaliyetlerinde ortak programların uygulanması, eğitimsel süreci geliştirmek için öğrenci değişimi gibi konularda iş birliği yapılacak. Anlaşma, iki üniversitenin fakülte, bölüm ve araştırma enstitüleri ile öğretim elemanları yanı sıra, doktora ve yüksek lisans öğrencileri değişimini kapsamakla birlikte akademik işbirliğini geliştirmeyi de hedefliyor.

Yemen Sana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi heyeti özellikle Üniversitemizden Tıp, Diş Hekimliği, Mühendislik ve Eğitim Fakültelerinden öğretim elemanı konusunda destek isterken, bu alanlardaki kendilerinin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de üniversitemizde eğitim almalarını talep etti.

İmza törenine Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da katıldı.

İmza töreni sonrası Yemen Sana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hameed M. Aklan ile Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdülaziz Al Kabab Üniversitemiz Diş Hekimliği, Tıp Fakültesi, Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İleri Veri Analiz Laboratuvarını gezdi.

Paylaş